Käsityöt

RASPBERRY KISS NEULE

Raspberry kiss neule on neulottu todella miellyttävän tuntuisesta langasta, joka on samalla pehmeää ja lämmittävää, mutta ei ole lainkaan kuuma. Onhan siinä merinovillaa ja silkkiä.

Scoppel 6 karat lanka on todella ohutta, joten neuloin sen kolmosen puikoilla. Ajattelin, että tätä kestää jauhaa, yllättävän nopeasti se kuitenkin eteni.

Värinä tämä hurmaava vadelmanpunaiseen sihtaava sävy, on kiva piristys syksyn ruskeaan ja keltaiseen ympäristöön.

Minulla ei ollut ihmeellisiä suunnitelmia tämän neuleen tekemisessä, sillä jännitin, että mahtaako kaksi vyyhtiä riittää neuleeseen. Kyllä se aika tiukille otti, että sen sain loppuun tehtyä. Tästä tulikin siksi aika tyköistuva malli, mutta toki neulos antaa periksi, joten ei se tiukka ole.


Myytävänä oli enää nämä kaksi vyyhtiä, kun kesän lopulla piipahdin lankoja hamstraamassa. Ensin mietin huivia, mutta sitten ajattelin, että Raspberry kiss neule, saattaisi juuri ja juuri tästä syntyä.

Ihastuin näihin kuvioihin, joita ripottelin tähän neuleen kaarrokkeeseen. Sovittelin ja purin ja mietin, että mitenkäs nämä parhaiten saisi toimimaan. Kun en oikein osannut päättää, että millaisia kiemuroita tai reikiä tähän halusin. Sen verran paljastan, että kun ei jaksa riittävästi suunnitella, niin lopputulos voi yllättää myös itse neulojan. Tämä Raspberry kiss neule onnistui ja on suloinen ja soma, juuri tuon pitsin ja sävyn vuoksi.

Rakastan neuloa vaativia kuvioita ja kun niitä itse suunnittelee ja sommittelee, niin se kysyy kärsivällisyyttä. Oma kärsivällisyys ja sinnikkyys käsitöiden tekemisessä aina riittää, vaikka se saattaa lähipiiriä vähän yllättää. Olen tunnetusti hyvin suurpiirteinen yleensä, mutta nämä jaksan tehdä kunnolla loppuun ja tietysti käyttöön.

Hihoihin sain venytettyä hiukan extrapituutta, joka antaa muuten tylsille hihoille vähän jotakin, kun hiha pussittaa tuossa ennen resoria. Se sopi hyvin tähän malliin, kun muuten painopiste on tuossa kaarrokkeen letti-pitsineule-yhdistelmässä. Neule on muuten neulottu ylhäältä alaspäin.

En nyt ihan pinkkiä yleensä usein käytä, mutta hei, onhan minulla tuo kevyttoppis, joka roikkuu tuossa kädessä ja tismalleen samaa sävyä ja täällä postaus hiukan kirkkaammasta pinkistä, jossa häivähdys korallia. Eli kaipa minä sitä sittenkin käytän:)

Mikäli tämä Raspberry kiss neule viehättää sinua ja haluaisit sellaisen itse neuloa, niin ohje löytyy nyt Ravelrystä. Kokoja on XS-S ja M-L

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *