Käsityöt

ELEGANTTI ILTAPUKU

Elegantti iltapuku mielessä ja varsinkin tyttären suunnitelmissa, ajelimme kangasta ostamaan ja yllättävän helposti ja vielä edullisesti saimme kankaan hankittua. Minä toivoin vain, että kangas olisi hiukan joustavaa, sillä silloin sen ompeleminen olisi suhteellisen helppoa. Varsinkin, kun siitä piti tehdä todella istuva.

Taisi olla melkein ensimmäinen kangas, mihin tytär silmänsä iski ja kun siinä oli vielä kimalletta, niin hänestä se oli täydellinen. Hintaakaan ei tälle kankaalle tullut kuin 30 euroa. Minusta järkevää, sillä totuushan on se, että elegantti iltapuku ei moneen kertaan tule päällä olemaan. Toki se kannattaa sitten kierrättää eteenpäin, tai antaa kaverille lainaa.

Onneksi näitä istuvampia mekkoja on tullut tehtyä muutamia, joten miehusta oli helppo mitoittaa ja muokata päällä ja muutaman kerran hameosoaa kaventaa, niin mekko oli valmis. Yllätyin itsekin, että siihen meni vain neljä tuntia.

Ainoa, mitä en oikein saanut onnistumaan, oli terävämpi v-aukko tuohon miehustaan. Tällöin miehusta olisi ollut turhan antava ja mekosta tullut tyylitön ja kun ajatuksena oli elegantti iltapuku, niin tämä oli minusta kuitenkin ihan onnistunut.

Selän yläosa on suora takaa ja siihen ei tarvinnut edes tehdä mitään sisäänottoja, sillä tuo jousto toimi siinä hyvin ja se myötäili selkää ilman turhia ryppyjä. Myös selkäosan kappale kannattaa ommella erikseen, kuin hameosa ja näin voi välttää selän ikävät poimut, mikäli vartalossa on vähääkään kurveja.

Tämä kangas oli vielä kiitollinen siitä, että tikkaukset eivät näy päällepäin, vaan uppoavat kivasti kankaan sisään. Näin sain nopeasti ja vähällä vaivalla ommeltua miehustan ja helman tikkaukset, vain pienillä käännöksillä reunasta. Eikä tämä ole myöskään purkautuvaa sorttia, joten pisteet myös siitä, sillä ei tarvita huolittelua.

Tytär oli Nappitalosta ostanut timanttiketjun, jonka ompelin käsin noihin olkaimiin. Se antoikin kivasti blig blingiä lisää ja ryhtiä olkaimiin. Haussua, mutta sen ompeleminen taisi viedä suurimman osan ajasta.

Vähän jännittäen ja tohkeissani lähden aina näitä juhlavampia asuja suunnittelemaan ja toteuttamaan, mutta mukavasti ja ilman kompasteluja tämä elegantti juhlapuku valmistui. Sopisi hyvin muuten värimaailmaltaan vaikka itsenäisyyspäivän viettoon, sitten joskus myöhemmin.

Mikäli sinua kiinnostaa juhlavampien asujen ompeleminen, niin täältä ja täältä löytyy myös ompelemiani asuja.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *