Sisustaminen

TALVEN TAIKAA -KRANSSI

Olin viikolla tapahtumassa, jossa sai sitoa itselleen hiuskoristeen, korvakorut tai kranssin kauniista oksista. Talven taikaa -kranssi oli helppo toteuttaa, sillä nämä kauniin herkät oksat sopivat, vaikka millaiseen sitomiseen.

Värisävynä oli talvinen sininen ja hieman lilaa ja vihreää. Punaisia oksia etsiskelin, mutta tulin paikalle kai liian myöhään, kun ne olivat jo kaikki hävinneet. Ehkäpä oli hyvä ottaa askel hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja väsätä kranssi sinertävistä oksista. Ei näiden kanssa voisi kyllä epäonnistuakaan, kun olivat jo itsessään niin kauniit.

Metallirengas on hyvä alusta, mutta liukumisen takia, siihen kannattaa sitoa kukkakaupasta saatavaa teippiä. Näin iso kranssipohja tarvitsisi todella runsaat oksat, jotta se ei olisi turhan pliisu. Talven taikaa -kranssi sai vain toiselle puolelle koristeensa. Mutta se kyllä toimii.

Kauniit oksat katkaistaan lyhemmiksi ja sidotaan rautalanganpätkillä nipuiksi. Niput sitten sidotaan samaan suuntaan, hieman limittäin kiinni kranssipohjaan.

Värimaailma kannattaa tietysti ensin katsoa valmiiksi ja sitten yhdistellä niitä niin, että ne ovat tasapainossa. Ujutin myös hieman kullan/viljankeltaistakin joukkoon, rikkomaan liian symmetristä linjaa, se voi olla joskus tarpeen. Vihreät oksat tuovat sitä luonnonrauhaa ja rauhoittavat kokonaisuutta.

Herkkyys on minusta tässä kranssissa parasta ja tämän voi laittaa niin oveen, kuin seinälle ja miksei vaikka pöytäkoristeeksi.

Tämmöiseen tahtoo tulla aina vähän himo ja luovuus alkaa kukkia liikaakin. Mies jo huokailee, että mihin näitä rinkeleitä tarvitaan lisää, eikö ulkovarastosta voisi hakea niitä vanhoja, jottei uusia tarvitsi hankkia. Lupasin, että se jää tähän. Ainakin nyt, tulevasta en voi vielä tietää.

Talven taikaa -kranssi ei vielä meidän kodissa löytänyt oikeaa paikkaa, mutta katellaan. Yritin kyllä sovitella sitä moneen kohtaan, mutta ei toiminut. Nyt se roikkuu minun kauneushuoneeni peilin nurkassa ja odottaa. Ulko-oveen tätä en henno laittaa, jos vaikka kastuessaan menee pilalle. Mutta kyllä se paikka vielä löytyy.

Kukkakaupoista, joissa ymmärretään heinien päälle, kannattaa olla valppaana ja ostaa heinät sieltä. Tästä saisi muuten kivan joululahjankin jollekulle kranssia arvostavalle. Jouluinen sen ei siis tarvitse olla, vaan pikemminkin talvinen.

Tein jo aiemmin syksyisen kranssi ja siitä voit lukea täältä.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *