Käsityöt

RUSKA NEULEESSA SYKSYN MUISTOJA

Nyt on uunituoreessa Ruska neuleessa syksyn muistoja. Jos ei muuta, niin ainakin kauniit syksyn värit. Kyllä sitä kaiholla näitä värisävyjen loistetta muistelee, kun ulkona on jo varhain päivällä hämärää, joka vaan pimenee iltaa kohden. Mutta tämän kestää, kun tietää sen olevan ohimenevää.

Ruska neuleessa syksyn muistoja ja ihanaa lämpöä, sillä neule on neulottu upean pehmoisesta Katia Concept Silky Lace langasta. Tässä langassa on 80 % merinovillaa ja silkkiä ja se on pehmoinen ja lämmin yllä.

Näin vilukissana valitsen miellelläni lämpimän, mutta kuitenkin riittävän ohuen neuleeni langaksi. Tämä Ruska neuleeni on neulottu kolmosen puikoilla. Lankaa meni tähän S-M kokoon 1 punaruskea ja 3 keltaista 50 g:n kerää. Yhdessä kerässä on 260 m, joten ihan sopivan riittoisaakin tämä on.

Lankojen sävyt vetivät minua puoleensa ja langan pehmeyttä kokeillessani, tiesin, ettei tämä kutita. Ostin langat jo kesän lopulla ja tarjolla ei ollut enää muista sävyjä, joten se myös auttoi valinnassa. Hyvä vaan, ettei tule aina valittua niitä samoja sävyjä. Onko muilla samoja ongelmia?

Punaruskea muuten riitti tässä omassa neuleessani tosi hyvin juuri tuon suunnittelemani miehustan neulomiseen. S-M koossa rinnanympärys on 92 cm ja L-XL koossa 116 cm. Isompaan kokoon tarvitaan jo 2 kerää punaruskeaa ja 5 keltaista.

Neuleeseen suunnittelin pitsisen reikäkuvion ja halusin siitä mahdollisen yksinkertaisen. Näistä kuvioista kehittyi kivat kolmiot ja sydämet, jotka kiertävät miehustaa. Alaosan halusin rauhoittaa yksinkertaiseksi ja antaa viljankeltaisen sävyn puhua puolestaan.

Paita ei ole löysä, mutta siinä on mukavasti liikkumavaraa. Pituuden suunnittelin sen mukaan, ettei selkä paista paljaana, kun kumartuu. Toisaalta onneksi housumuoti on nyt järkevämpää ja vyötäröä korostetaan, joten ehkä se selkä ei enää niin pääse paljastumaan.

Miten kauniin aurinkoinen sää sattuikin viime sunnuntaina, kun otimme kuvat tästä paidasta. Ruska neuleessa syksyn muistoja ja auringon kultaamia, kuten hyvät muistot yleensä.

Mikäli kiinnostuit Ruska -neuleesta, niin sen ohjeet S-M ja L-XL kokoon löytyy nyt Ravelrystä, linkin takaa. Ohjeet ovat pdf-muodossa ja ensin englanniksi ja sitten perään suomeksi. Mukana on myös kaavio pitsikuvion tekemistä helpottamaan.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *