Käsityöt

NEULO PIPO JOULULAHJAKSI

Neulo pipo joululahjaksi läheiselle tai ystävälle ja hän ajattelee sinua lämmöllä.

Mutta ensiksi vähän joulukalenteriasiaa. Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä ja ajattelin heittäytyä jälleen joulun huumaan.

Kristallikimarassa nimittäin avataan joulukalenteriluukku päivittäin, aina aattoon asti. Kalenterissa jaan ideoita ja vinkkejä heille, joita kiinnostaa valmistaa lahjat itse.

Esittelen kosmetiikkauutuuksia, joita voisi myös pukinkonttiin sujauttaa ja ehkä vielä jotain ylläreitäkin. Ole siis kuulolla.

Niin ja jos sinulla on heittää jotain ideoita, mitä toivoisit kalenteriin, niin mielellään niistäkin saa esittää tänne toiveita 🙂

NEULO PIPO JOULULAHJAKSI

Mutta pipoasiaa, eli helppoa neulomista ja suloisen pehmeitä paketteja. Neuloin kaksi erilaista pipoa, mutta samasta syvänpunaisesta, hiukan viiniin sihtaavasta sävystä, Katia Schoppel Wolle Merino Lace langasta. Yksi kerä riittää hyvin pipoon ja jää varmasti ylikin.

Pipo on ihanan pehmeä, eikä kutita ja kaksinkertaisella langalla neulottuna, sen on lämmin. Neulos on sileää oikeaa ja pipo kannattaa neuloa 40 cm:n pyöröpuikoilla numerolla 3, jotta jälki on mahdollisimman tasaista.

Pipo on yhdenkoon pipo, sillä se joustaa. Tämän voi asetella hiukan piipottamaan tai vetää syvälle päähän ja se näyttää yhtä kivalta. Vinkkaa sinulle nyt, että neulo pipo joululahjaksi ja varmasti lahjansaaja osaa arvostaa lahjaasi.

Mikäli ohuemman oloinen pipo ei innosta, niin neulo pipo joululahjaksi samasta Katia langasta, mutta tee se paksummaksi.

Tämä pipon malli sopii vilukissalle, eli pipo on nelinkertainen korvien kohdalta. Minä olen lapsena palelluttanut koulumatkalla korvani, sillä pyörällä sitä mentiin kouluun, vaikka pakkasta oli 30 astetta. Nyt korvia vihloo aina, kun vähänkin tulee, joten siksi suosittelen tätä pipoa kaikille, jotka haluavat lämpimän pipon.

Vaikka pipo on nelinkertainen tuon käännöksen kohdalta, niin se ei kuitenkaan ole liian paksulta näyttävä tai muuten raskas.

Tässäkin neulos on sileää oikeaa ja puikkosuositus on sama eli 40 cm:n pitkät pyöröpuikot numero 3.

Jos innostuit pipoista ja haluat aloittaa neulomisen, niin nämä on todella helpot mallit toteuttaa. Toinen vaihtoehto on ostaa neulomisesta pitävälle henkilölle langat ja ohje ja antaa hänen nauttia kädentöiden terapeuttisesta voimasta.

Ohjeet molempiin pipoihin löytyvät tulostettavissa pdf-muodossa, samasta paketista Ravelrystä, tuon linkin takaa. Ohjeet ovat ensin englanniksi ja sitten suomeksi. Iloisia neulehetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *