Käsityöt

PITSISET LAPASET JOULULAHJAKSI

Pitsiset lapaset joululahjaksi on hauska idea myös kierrättämiseen. Tässä siis joulukuun toisen päivän kalenteriluukku.

Jos sinulta löytyy vanha pitsineulos kaapista ja se ei ole enää käyttökelpoinen, niin mieti sen tuunaamista ja anna pitsiset lapaset joululahjaksi. Se voi olla itse tehty tai ostettu neulepaita tai huivi, sillä paljoa materiaalia tähän ei kulu.

Olen tästä aiheesta jo aiemmin blogissa kirjoitellut, mutta aiheena tämä on hyvä nostaa jälleen esille. Kierrätys ja tuunaus kunniaan ja näin säästät myös rahaa ja kierrätystä arvostavalle pitsiset lapaset joululahjaksi on varmasti mieluinen yllätys.

Oma neulemekko oli pesussa mennyt pilalle, niin minun tapaistani, joten siitä oli viisasta tehdä jotain käyttökelpoista ja näissä lapasissa se ei näkynyt, että pitsi vähän vanuttui. Mekosta saa jo useammat pitsiset lapaset joululahjaksi, mutta pienikin määrä neulosta riittää.

Lapasten kaava on muokattu sopivaksi kintaslapasen mallista, joten kannattaa katsoa, että kaavat ovat oikean kokoiset. Liian isot tippuvat käsistä ja liian pienet saavat sormet palelemaan.

Vuoreksi käy fleece, vaikka se ei lämmitä ainakaan minun sormiani riittävästi kovilla pakkasilla. Myös tekoturkis voisi olla hyvä vaihtoehto vuoreksi. Tee vuorista aavistuksen verran pienemmät.

Tuo isompi kappale on lapasen päällyspuoli ja nuo kaksi erillistä kappaletta ovat kämmenenpuoli. Ompele pitisneulos peukalon kaarrokkeen puolelta yhteen pienellä siksakilla, joka joustaa ja liitä kappale sitten päällyspuolen kanssa vastakkain ja ompele ulkoreunat yhteen.

Kun vuori on ommeltu, niin sujauta se lapasen sisään niin, että saumat ovat vastakkain. Kiinnitä vuori lapaseen, kääntämällä reunat sisään ja tikkaa siksakilla ranteen kohdalta reunat kiinni vuoreen. Pitsiset lapaset joululahjaksi ovat valmiina pukinkonttiin.

Minusta on aina kiva esitellä ideoita, jotka liittyvät kierrättämiseen ja tuunailuun, sillä näistä tulee aina hyvä mieli. Toki tästä neuloksesta voi tehdä myös paljon muutakin, kuten helmasta tein huivin, joka on ollut kovasti käytössä.

Toivottavasti innostuit, sillä onhan tämä todella nopeampi tapa tehdä lapaset, kuin perinteisesti neulomalla. Vaikka onhan tuo pitsimekko joskus tullutkin neulottua.

Näin joulukuun alkupuolella onkin hyvä tarttua toimeen, jos aikoo saada itse tehtailtua joululahjat. Tässäpä idea sinulle ja kurkkaa myös ensimmäisen luukun postaus, jossa aiheena myös jotakin neulottua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *