Sisustaminen

LUMIHIUTALEIDEN TANSSI

Lumihiutaleiden tanssi on askartelu ja kierrätysidea juuri sopivasti, kun ulkona satelee lunta. Joulukuun neljännestä kalenteriluukusta paljastuu pieni joulukoriste.

Minulla on ollut vaihtuva näyttely ulko-ovea vastapäätä ja siinä on ollut montaa erilaista askartelua ja kasvia. Ikean vanhat kehykset, joista on aikoja sitten rikkoutunut lasi, on toiminut näyttelyssä aina raaameina kullekin jutulle.

Mustat raamit kehystää kivasti tuotosta ja nostaa esille vaikkapa kasvia, taikka askartelua paremmin, kuin jos se olisi ilman kehystä.

Innostuin ja virkkailin muutamia pikkuisia lumikukkia tai lumihiutaleita ja päätin kehystää niistä lumihiutaleiden tanssi -koristeen. Näissä kukkasissa ei ole mitään erityistä ohjetta, kunhan ovat riittävän kevyitä ja näyttävät lumihiutaleilta. Rinkula vain ja siihen lenkkejä ja nyppyjä ja siitä se kukkanen hahmottuu.

Tukevan kartonkisen kassin, joita olen saanut pr- tapahtumista, leikkasin mittojen mukaan ja liimasin sen kiinni kehyksiin. Saattaa olla, että se voi kovassa lumituiskussa kostua, mutta yleensä nämä kassit ovat pinnaltaan käsiteltyjä ja jonkin verran ne kestävät kosteutta.

Sopivasti osuivat nuo reiät tuohon keskelle, joten lopuksi asetin kehykset niistä pienillä nauloilla varaston seinälle roikkumaan. Eipä tarvinnut kovin pähkäillä noita kiinnityshommia, joissa aina kyselen mieheltä ideaa.

Lumihiutaleiden tanssi sai alkaa ja solmin ne kiinni kevyeen keppiin ja kepin taas siimalla kehyksen reunoihin. Pitsiset lumihiutaleet kovetin hiuslakalla, mutta toki siihen voi käyttää vaikka liimalakkaa. Nyt oli vain kiire, joten en jäänyt odottamaan liiman kuivumista ja totesin, että toimiihan se tämäkin idea.

Lumihiutaleet kehyksineen tarvitsi tietysti vielä patterilla toimivat kevyet valot. Ärsyttävää näissä patterivaloissa on saada se patterirasia piilotettua niin, ettei se häiritse itse asetelmaa. Nyt vain leikkasin kartonkia palasen ja peitin patterirasian kartonkipalan taakse, tuohon alareunaan, mihin se näyttää hyvin maastoutuvan.

Nämä virkatut pitsikukat -idea näyttää toimivan ja kyllähän tämän voisi nostaa sisällekin tai vaikka lasitetulle parvekkeelle, jossa se myös näyttäisi kivalle.

Mikäli kiinnostuit tämän kierrätyskehyksen muista jutuista, niin täältä löytyy postaus ja sieltä löytyy linkit muihin postauksiin, joissa vuodenajat vaihtelevat.

Joulukalenterin muihin juttuihin pääset oikealla sivulla olevasta mustasta nuolesta.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *