Sisustaminen

TUNNELMAA JOULUN ODOTUKSEEN

Tunnelmaa jouluun odotukseen, vanhasta uutta ja yksinkertaista tuunaamalla. Näillä sanoilla avaan seitsemännen joulukalenteriluukun.

Tämä tuunausidea on ollut kyllä blogissa esillä joskus aiemmin, joten hauska ja tyylikäs kierrätys/tuunaus saa olla jälleen kerran esillä.

Tyttären vanhasta sängystä repäistiin irti vieterikehikko, sillä olin suunnitellut sille jotain aivan muuta. Eikä siitä tullut mitään sellaista, mitä olin suunnitellut, vaan jotain toimivaa ja katseen kestävää. Vieterikehikko on ollut seinällä siitä lähtien.

Mies sahasi vieterikehikon puoliksi ja minä irrotin ruostetta jämäkällä aineella. Sain rautalankavieterikiemuroista mieleisen tummat ja ruoste lähti pienen puurtamisen jälkeen.

Ruoste oli tullut kesän aikana, jolloin se odotteli minun inspistä ja sitä saikin odotella, sillä en halunnut pilkkoa kehikkoa, ennen kuin olin varma toteutuksesta.

Mielessä oli tästä saada tästä jonkin sortin yrttiseinäkin jossain vaiheessa. Yritit olivat vaan hankala saada pysymään tuolla rinkuloissa niin, että ne olisivat pysyneet kyydissä, kun tämä häkkyrä olisi nostettu seinäksi. Enkä minä olisi voinut niitä saada kasteltuakaan. En tajua, mitä oikein ajattelin. Mutta sen verran pöhkö olen, että vielä se idea muhii päässä ja toinen puoli vieterikehikosta odottaakin parvekkeella vielä omaa työtehtäväänsä.

No, eihän tämä tarvinnut muuta, kuin valoketjun ympärilleen kiemurtelemaan ja siitä tuli kiva valaisin ja tuo tunnelmaa joulun odotukseen.

Onhan tällä vieterivalaisimella ollut myös kesäisin rooli, varsinkin kun nuorin tytär pääsi ylioppilaaksi, niin virittelin ruusuja ja muita kukkia näihin aukkoihin. Mutta aikalailla niitä kukkia olisi pitänyt olla, jotta tästä olisi tullut kukkaisseinä.

Kun illat on pimeitä, on kiva sytyttää vieterivalaisin ja saada sillä tunnelmaa joulun odotukseen ja talvella muuten ihastella kauniita kiemuroita, joita se luo varjoleikissä ympärilleen.

Millaisia kivoja juttuja saakaan pienellä ideoinnilla aikaan. En nyt sano, että tyylikkyyden huippu, mutta persoonallinen valaisin tästä ainakin tuli.

Pienten lasten perheessä, tänne voisi pujottaa vaikka tonttuja kurkistelemaan ja muita koristeita. Joulukalenteriin tästä saisi mielettömän hyvän alustan. Lisäisi vain pieniä paketteja tai muuta sopivaa.

Vielä olisi tosiaan keksittävä mitä siitä toisesta puolikkaasta voisi tuunata. Ulos terassille tai parvekkeelle siitä voisi kyllä kehittää jotain, mihin kasvit voisivat jotenkin liittyä. Sellaiset kasvit, jotka meikäläinenkin saa pysymään hengissä. Mutta sitä odotellessa nautitaan joulun tunnelmasta.

Joulukalenterista löytyy toinenkin pieni tuunaus, jos olet kiinnostunut aiheesta ja linkki sinne löytyy täältä.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *