Käsityöt

TUPSUJA MAKRAMEE TYYLILLÄ

Tänään tehdään tupsuja makramee tyylillä ja kyseessä on joulukalenterin luukku 9.

Solmuja on varmasti tehnyt jokainen joskus, joten tämän tupsun teko ei ole mitenkään vaikeaa. Pitää vain päättää millainen värisävy toimii ja laitetaanko siihen mitään koristeita mukaan.

MITEN TEHDÄÄN TUPSUJA MAKRAMEE TYYLILLÄ

Minä löysin laatikosta ison puupallon, jossa oli sopiva reikä ja toisen hieman pienemmän, ne oli tarkoitus laittaa koristeeksi. Värisävyt kävivät hyvin tuon vaalean puuterinsävyisen kanssa.

Mittasin lankaa vähän summassa, mutta kuitenkin ajatuksena, ettei menisi kovasti hukkaan. Leikkasin lankoja kuitenkin hiukan reilummalla otteella, varmuuden vuoksi ja taitoin koko pinon kahtia. Siitä näkee, millainen pituus on se omaan tupsuun sopivin. Tästä lähtee helppo askartelu tupsuja makramee tyylillä.

Sen jälkeen nuo langat avataan, sillä tämä makrameelanka on paksua kierrelankaa ja tarkoitus on purkaa nuo kierteet ja vielä kammata ne auki. Olen käyttänyt täikampaa, sillä siinä on sopivan tiheät nuo piikit.

Tästä jo näkee, tarviiko lankaa lisää ja otin vielä muutamia langanpätkiä mukaan, ennen kuin olin tyytyväinen. Otin vielä muutaman pitemmän pätkän lankaa erikseen, tupsun solmimista varten ja avasin ne myös ja kampasin auki.

Sidoin taitoskohdasta langat yhteen muutamalla solmulla ja pujotin ensin ison helmen reiästä langat läpi ja sitten pienemmän helmen. Tähän pujotukseen kannattaa käyttää vaikka virkkuukoukkua.

Löysin vielä aarrearkustani keraamisen tähden, jossa on sopivasti aukko keskellä ja pujotin langat myös sen ympäri. Vedin langat sitten vielä uudestaan molempien helmien läpi ja pääsin kohtaan mistä lähdin liikkeelle. Kieputin ison helmen alapuolelta solmulla tupsun yhteen. Pujotin ylimääräiset langanpätkät sidottujen solmulankojen alle piiloon. Leikkasin siistimällä langat tasaisiksi ja siinä täytyykin olla todella terävät sakset.

Näin helpolla tupsuja makramee tyylillä voi tehdä valmiiksi ja tupsun voi laittaa koristeeksi vaikka verhoon, kuusenkoristeeksi, seinälle muuten vaan. Vauvan vaunukoristeeksi ja avaimenperäksi tai laukkuun roikkumaan. Lahjaideanakin loistava.

Nämä ovat söpöjä ja kun niitä on monta, niin ne näyttävät kivalta missä vaan somisteena. Nimeän tämän solmuni Pieneksi tähdenlennoksi, sillä siltä se vähän vaikuttaa.

Oletko sinä tehnyt tupsuja makramee tyyliin? Itse olen tässä makramee solmuissa päässyt alkutaipaleelle, mutta on se vaan niin terapeuttista, että syyhyttää jo päästä aloittamaan seuraavaa solmuilua.

Joulukalenterin edelliset päivät voi löytää klikkaamalla nuolta tuolta oikealta puolivälistä sivua ja makramee solmujuttuja löytyy täältä lisää.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *