Käsityöt

SYDÄMIN JA HELMIN KORISTELTU HEIJASTIN

Sydämin ja helmin koristeltu heijastin löytyy joulukalenterista luukku 11.

Moni muukin oli tainnut ajatella heijastimen tekemistä, sillä heijastinkangas oli kangaskaupasta loppu, mutta onneksi tarjolla oli vielä heijastinnauhaa. Jämäkkä nauha pitää hyvin kuosinsa, joten tämä itse asiassa sopikin minun askarteluuni paremmin.

Ensin piti miettiä idea ja sydämin ja helmin koristeltu heijastin tuli mieleeni, sillä varastossani oli juuri niitä sopivasti tarjolla. Heijastinhelmiä olin tilannut joskus aikaisemmin ja pieniä helmiä jätin tietoisesti tätä askartelua varten.

Ilman heijastinta kulkeminen on vaarallista ja yritän aina laittaa jonkin heijastimen ulkovaatteeseeni ulos lähtiessäni. Autoillessa tulee usein koettua kunnon sydämen tykytyksiä, kun mustissa vaatteissa olevat henkilöt vain luikahtavat tien yli. Heijastimen käyttö on niin pieni vaiva, joten tehdäänpä yhdessä sellainen, jonka alakoululainenkin osaa tehdä.

OHJE HEIJASTIMEN ASKARTELUUN

Leikkasin muutamia sydämiä ja löysin laatikostani pinkin ohuen pyöreän kuminauhan. Onnistuin pujottelemaan sen helmien läpi ja vielä tuon tiiviin heijastinkankaankin läpi, mutta siihen tarvittiinkin jo isoa ja terävää neulaa.

Tuo sydämin ja helmin koristeltu heijastin rakentuu neljästä leikatusta sydämestä. Ensin pujotetaan heijastinhelmet kuminauhaan ja solmu on syytä tehdä nauhan päähän. Sen jälkeen ommellaan pistoja neulalle yhdistäen sydämet ja väliin pujotellaan aina helmiä. Minulta löytyi isoja helminappeja, jotka pujottelin tähän mukaan. Nämä isot helmet eivät siis ole heijastavia, vaan tuo heijastinnauha ja pienet helmet.

Kuminauhan pujottelin helmien kautta takaisin alaspäin ja pujotin vielä pienet heijastinhelmet sinne toiseen päähän.

Kiinnityskoukun löysin myös laatikostani, jonka olin jostain keräännyt ja pistänyt talteen. Tähän voisi käydä mikä vaan, jolla heijastimen saa kiinnitettyä vaatteeseen tai kassiin.

Vedin lenkin läpi heijastimen ja nyt se onkin jo valmis. Valmistuu viidessä minuutissa, mikäli idea on valmiina ja sopivat tarvikkeet ja työkalut, joilla homman hoitaa kotiin.

Taisin hetken kyllä tapella tuon pinkin kuminauhan kanssa, kun se alkoi uhkaavasti purkautumaan ja helmet eivät menneetkään enää niin sutjakkaasti läpi. Mutta sisulla sen puristin loppuun ja valmiiksi.

Nyt laukussani heiluu heijastin ja helmet ja sydämet heijastavat pimeässä. Olen tehnyt aikaisemmin virkkaamalla heijastinkorun ja sen voit katsoa täältä.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *