Lifestyle

LEIVO LEIPÄÄ JOULULAHJAKSI

pr-näyte

Leivo leipää joululahjaksi. Tämä on 12. luukku joulukalenterissani.

Sain olutleipäainekset pullossa pr-lähetyksenä ja innostuin kokeilemaan leivän leipomista ja ajattelin, että tässähän on loistava idea joululahjaksi. En tiedä saako tätä leipäainespulloa ostettua kaupasta, mutta olutleipäreseptejä kyllä netistä löytyy.

Mikä sen ihanampaa kuin leivän tai leivonnaisten tuoksu nyt yleensä, kun ne ovat juuri tulleet uunista. Pelkkä tuoksu jo tekee sen, että kannattaa nähdä vaivaa.

Valitettavan harvoin sitä tulee leivottua ja nyt kun olemme vain kaksin, ei sitä tule senkään vertaa nähtyä vaivaa, vaikkei se nyt iso vaiva olisi.

Usein leipomuksiin tarvitaan monia ainesosia, joita ei kaapista sitten löydy, kun tarve olisi ja siksi saattaa leipominen hyytyä alkutekijöihin ja sen leivän sitten ostaa kaupasta valmiina.

Mutta mikäli ne raaka-aineet muistaa sinne kaappiin ostaa, niin leipominen ei enää olekaan niin työlästä. Leivo leipää joululahjaksi ja vie se lämpimänä ja tuoksuvana, niin saat varmasti palkkioksi ilahtuneen hymyn.

Leipominen ei kaikkia innosta, mutta jos sen tekisi mahdolllisimman helpoksi? Entä, jos ne raaka-aineet olisi mitattu valmiiksi ja lisäisi vain nesteen. Vähän tarvitsisi vain hämmentää ja vaivata ja saisi leivätkin pyöräytettyä kuin itsestään.

Tämmöinen on toki jo monen leivonnaisen ja kakkusten osalta ollutkin mahdollista vuosien ajan toteuttaa. Voisihan sitä olutleipääkin näin valmistaa ja lisäillä sinne myös ihanat siemenet ja yritit.

Tässä olutleivässä on nesteenä tietysti olut, joen se kuohuu taikinakulhossa, ennen jauhoseoksen lisäämistä. Helppoa kuin mikä.

Tämän pullon voi tietysti itsekin tehdä joululahjaksi, eli lisätä vain ainekset pulloon, jossa on tiivis korkki ja kirjoittaa vielä ohjeet kylkeen. Oluetkin voi siihen lahjakassiin mukaan ostaa, niin kaikki tarpeellinen on mukana leivän tekemiseen.

Leivo leipää joululahjaksi tai ainakin melkein itse, sillä ainekset olet jo mitannut ja kaikki muu onnistuu varmasti sellaiseltakin, joka ei ole pahemmin leiponut.

Tykkään kyllä oluesta, mutta testasin, että toimiiko myös punaviinin kanssa ja toimihan se.

Oletko sinä innokas leipuri? Teetkö myös joululahjaksi leivonnaisia? Voisiko olutleipä olla sellainen? Täältä ainakin löytyy yksi olutleipäresepti.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *