Sisustaminen

JÄÄKRANSSI KIERRÄTYSIDEANA

Jääkranssi kierrätysideana on teemana joulukalenterin 15.luukussa.

Kierrätysideoita on kiva jakaa, jos ne toimii ja tämä vanha idea on jo muutaman vuoden takaa. Ilokseni sen nostan pyöreään ulko-oven ikkunaan esille melkein joka vuosi. On siis syytä esitellä sitä ja ehkäpä joku innostuu vastaavasta ideasta ja tekee omanlaisen jääkranssi kierrätysideana -koristeen.

Nämä Ikean jouluvalot olivat hiukan hassut, kun ne joskus ostin muutamalla eurolla ja en oikein keksinyt niille sopivaa paikkaa. Johtokin oli niissä liian näkyvä ja silti muistaakseni liian lyhyt ja valoa ei pahemmin noihin lamppuihin tullut. Heitin valosarjan melkein pois, mutta sitten säästinkin ne, ajatellen niille jotain parempaa käyttöä myöhemmin.

Jääkranssi kierrätysideana alkoi kyteä mielessä ja niinpä katkoin johdot irti ja nappasin mieheltä kaapelijohtoa ja aloin kiertämään sitä kiemuroille. Tästä sain kranssille pohjan. Pujotin sitten noita lasimaisia, mutta kuitenkin täysin muovisia tähtiä ja sydämiä ohuempaan rautalankaan ja kiepautin ne aina paikalleen. Kaikki eivät tykänneet järjestyksestä, minkä olin niille kaavaillut, joten ne välillä kyllä kääntyvät mielen mukaan, mutta sepä ei taida haitata.

Olisi tietysti ollut kiva, jos noissa pienissä lampuissa olisi ollut valo, mutta syynä taisi olla lamppujen rikkoutuminen ja siitä tämän valosarjan pilkkominen ja uudeksi syntyminen alkoi.

Toisaalta tämä jääkranssi kierrätysideana toimii siksi, että se on niin hullun muovinen, mutta silti voi ajatella muotoja oikeasti jäätyneinä. Muuta tämä ei tosiaan kaipaa, sillä sen on tarkoitus olla muuten yksinkertainen ja muodot jäisinä tuovat mieleen satujen jäälinnat ja jääkuningattaren. Vaikka en tosin muista oliko hänen linnassaan tämmöisiä. Mutta olisi hyvinkin voinut olla.

Mikäli sinulla löytyy vastaava valosarja, niin sitä voi hyödyntää näin ja tämä kranssi toimii hyvin pitkälle aina kevääseen, kun lumi ja jää alkaa sulamaan.

Vuosia sitten tein myös Lumitähtimäisen kranssin, joka voisi myös kiinnostaa sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *