Käsityöt

OMPELE AAMUTAKKI JOULULAHJAKSI

Ompele aamutakki joululahjaksi, sillä sille on aina käyttöä. Joulukuun 18. päivän luukku on avattu.

Aamutakki voi olla yksivärinen tai se voi olla ihanan runsaalla printillä kuvioitu näyttävä ja tyylikäs aamutakki, jota voi hyvin käyttää pitkälle päivään tai kotitakkina.

Valitsin silkkisatiinisen materiaalin kankaaksi ja onhan siinä vähän kiiltoakin, mutta sisäpuolelta se on mattapintainen. Näin se ei tunnu viileinäkään aamuina kylmältä. Toki tämä ei paksua froteetakkia lämmöltään voita, mutta tässä onkin nyt kyse vähän naisellisemmasta aamutakkiversioista.

SUUNNITTELE AAMUTAKIN PITUUS SAAJAN MUKAAN

Ompele aamutakki joululahjaksi äidille, tyttärelle, mummille tai kummille, mutta mieti hetki, mikä pituus kullekin sopii. Pitkä takki on käytännöllinen talviaikaan, lyhyttä taas itse suosin kesäisin.

Takin pituuteen vaikuttaa taas saajan persoona. Haluaako hän paljastaa säärtä, vai peittää itsensä nilkkoihin saakka. Joka tapauksessa tämä malli sopii hyvin myös hieman lyhyempänä, sillä se on klassisen ajaton.

MILLAINEN KANKAAN MATERIAALI KANNATTAA VALITA JA MILLAINEN MALLI

Materiaali voi olla samettia, froteeta, plyysiä, mutta jos haluaa takin, joka laskeutuu, kannattaa valita ohuempaa kangasta. Tämä klassinen malli kuitenkin kaipaa näyttävää kangasta, joten valitsin sellaisen, joka kiinnittää katseen ja laskeutuu hyvin.

Aamutakin malli on hyvin suora, mutta aavistuksen leikkasin sen levenemään helmaa kohti. Ompelin siihen istutetut hihat, mutta yhtä hyvin tässä toimisi kimonomalli tai muuten pudotettu hiha. Silloin ei tarvitse miettiä hihan istuttamista.

Leikkasin pitkän 8 cm kaistaleen, jonka ompelin kaksinkertaisena kiinni takin etureunoihin, jotta reunat ovat ryhdikkäät ja siistit. Tähän ei tarvinnut laittaa mitään koviketta, joten siinäkin säästää aikaa. Sauma kannattaa suunnitella niskaan.

Vielä vastaava pitkä kappale vyöksi ja ohuet 5 cm pitkät pätkät sivusaumoihin kiinni vyön lenkeiksi. Helman ompelin kääntäen 4 cm käännöksen ja tikkasin sen kiinni, jotta se mukailee etureunoja. Hihat käänsin samalla tavalla.

Ompele aamutakki joululahjaksi ja lisää vielä sen sivusaumoihin taskut, mikäli aikaa ja innostusta riittää. Helppo ja nopea ompelus, joka on varsinkin printin takia näyttävä aamuasu.

Tämän aamutakin ompeleminen onnistuu varmasti sellaiseltakin, joka ei ole paljoa ommellut. Vielä ennättää, jos mielii jonkun läheisen yllättää.

Mikäli kiinnostuit, niin täältä löytyy hieman lyhyempi versio aamutakista.

4 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Todella kaunis takki! Ja ilmeisen helppo ommellakin etenin jos tekee komonomallisen. Olen miettinyt pitkään itsekin vastaavaa, mutta sellaista mitä voisi pitää kotiasuna. Nyt ei vain viitsi lähteä kangaskauppoihin pyörimään.
  Ihanaa joulunodotusta Minna <3

  • Minna

   Kiitoksia 😁 Tämä malli on todella helppo ommella ja kimono helpottaa kyllä ompelemista. Tosin kangas myös vaikuttaa paljonkin siihen, miten helppoa se ompelu on. Juuri sain tehtyä todella valuvasta kankaasta takin, jonka kanssa meinasi hermo palaa, kun se liukui pois sylistä ommellessa 😔. Mutta mä sain sen valmiiksi.
   Joulun jälkeen ei ehkä ole niin ruuhkaa kangaskaupoissa. Olen huomannut, että torstaina ja perjantaina illalla on kovin ruuhka. Alkuviikosta aamusta hiljempaa 😁.
   Ihanaa joulun odotusta sinne myös! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *