Sisustaminen

LASIPULLOT KIMALTAVAT JOULUNA

Lasipullot kimaltavat jouluna ja tämä on minun pikainen kierrätysidea joulukalenteriin 22. päivän luukulle.

Joululoma alkoi, mutta vielä pari vinkkiä heitän tänne kalenterin puolelle. Siivoukset saavat hetken odottaa, vaikka olisi siihenkin jo paneuduttava. Joko teillä on siivoukset tehty? Heh, kaappeja ei tarvitse nyt siivota, kun eivät ne vieraatkaan tule.

Minulla on pieniä ruskeita lasipulloja, joita en tietenkään raaskinut heittää pois. Vuosi sitten askartelin lasipulloista pihalle valaisimen. Nyt sitten jotakin muuta. Kierrätysideat ovat minulle aina mieluisia, sillä pienestä tulee hyvä mieli, jos keksii tavaralle jotain muutakin tekemistä.

KIERRÄTYSIDEA JOULUPÖYTÄÄN

Mietin jouluista kattausta ja sain siitä idean. Kimallusta pitää olla, joten lasipullot kimaltavat jouluna meidän kattauksessa.

Ostin purkin glitterihileitä ja lakkaliimaahan minulla jo olikin. Eihän siinä muuta tarvittu. Kun lasipullot on liuotettu vedessä ja etiketit poistettu, niin liimalakkaa pintaan ja kimallushileitä runsain määrin liiman päälle.

Liimalakkaa ei tarvita mieletöntä määrää, mutta hilettä kylläkin. Kun hile oli kuivunut, niin lakkasin pinnan vielä uudestaan seuraavana päivänä ja paikkailin kohtia, johon hile ei ollut tarttunut. Olin ilahtunut, kun hile toisaan pysyi kiinni, joten ehdottoman tärkeää on se toinen kerros, jotta hileet eivät leviä joulupöydässä kaikkialle.

Tämä on niin nopea kierrätysidea ja askartelu, että ei kauaa aikaa mennyt. Tähän laittelen todennäköisesti ruusuja tai muuta joulukukkia. Lisäksi vielä kynttilöitä, joten varmasti kimallusta piisaa.

Testasin lasipulloon tekokukkaa ja kivalta näyttää. Tässä ehkä se söpöys on, kun pullo on niin soman pieni. Viidessä minuutissa tehty, jos ei kuivahtamisaikaa lasketa. Ajatuksena tämän päivän luukulle oli, että vielä kerkiää, jos vain pullot kotoa löytyy valmiina.

Yritän saada joulukattauksesta sitten parempaa kuvaa ja jaan joulun jälkeen tänne blogiin. Katsotaan miten siinä hulinassa taas muistaa.

Erilainen joulu on nyt meillekin tulossa, kun ensimmäistä kertaa olemme nelisin. Kerran vietimme joulun Thaimaassa, mutta se ei ihan joululta tuntunut. Yleensä olemme viettäneet joulua miehen suvun kesken, mutta nyt näin. Toisaalta voi olla ihan mukava kokeilla tällaistakin joulua.

Lasipullot kimaltelevat meillä jouluna, entä sinun joulupöydässä? Kimaltaako vai onko joulukattaus maltillinen?

2 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Meillä siivotaan vasta huomenna, mies imuroi ja katsotaan, että kriittiset paikat kiiltää. Mitään muuta ei tehdä. Meillä on ollut aina melko samanlainen joulukoristelu. Pöytäliinaa vaihtelen vuosittain, mutta yleensä on männynoksia ja muuta pöydällä. Vähän valoja ja kynttilöitä. Aika simppeliä.
  Glitteripullo on kiva idea ja siitä tulikin mieleeni että mulla on yksi iso maljakko haljenneena jo muutaman vuoden ja edelleen mietin mitä sille voisi tehdä. Mahtaiskohan kalkkimaali pysyä siinä, jos maalaisi hiekanväriseksi…
  Tunnelmallista joulua!

  • Minna

   Joulukoristelu on minullakin vähitellen hiipunut, toista oli, kun tytöt oli pieniä:) Vähempikin riittää ja nyt on vain kuusi, vähän kynttilöitä ja joulukattaukseen kimallusta. Maljakon voit varmaankin pikaliimalla tai jollain erikoisliimalla korjata ja sitten kalkkkimaalia päälle, mikä kuulostaa kyllä hyvälle ja sopii varmasti teidän sisustukseen. On siinä tietty riski, ettei se pidä vettä, mutta laita kuivakukkia, niin sekin ongelma poistuu:) Oma kalkkimaalilla maalattu glögipullo on toiminut vuosia ja on ollut talvet partsilla:)
   Ihanaa joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *