Käsityöt

TYYLIÄ HUIVIDONITSILLA

Tyyliä huividonitsilla hiuksiin. Usein tämä saattaa olla myös huonon hiuspäivän pelastaja, kun kiire vie mukanaan tai hiukset eivät vain tottele.

Vain viiden minuutin ompelulla saat tästä vaikka juhla-asuusi sopivan koristeen tai arkiseen asuun pienen piristyksen.

Nyt on aika lopettaa jouluruokien mässäily ja alkaa hommiin, joten palasin sorvin ääreen. Muutama asia jäi joulun jalkoihin, mutta ennättäähän niitä vielä sorvata.

Toisaalta olin kyllä tämän pienen ompeluksen jo tehnyt ennen joulua, mutta kiireessä tämä jäi kuvaamatta, joten en saanut tätä tyyliä huvidonitsilla -ideaa joulukalenteriin ajoissa.

OHJEET HUIVIDONITSIN OMPELEMISEEN

Donitsi on helppoa muuttaa tavallisesta hiukan juhlavammaksi huividonitsiksi, pienellä lisäyksellä. Nimittäin tarvitaan vain hiukan lisää kangasta ja leikataan kaitale, joka on leveä keskeltä ja kapenee viistosti molemmista päistä.

Leikkaa kappale niin, että taitat kankaan keskeltä ja saat molemmista puolista symmetriset. Ommellessa muista jättää keskelle pieni aukko, jotta saat kaistaleen käännettyä ja tikkaa aukko lopuksi kiinni.

Leikkaa vielä noin 5 cm leveä ja 10 cm pitkä, suora kaistale. Käännä kaistaleen reunat tikkaamalla ja ompele se kiinni donitsiin lenkiksi niin, että pääset pujottamaan pitkän huivimaisen kaistaleen lopuksi tuon lenkin läpi. Huomaa, että sauma jää hiusdonitsin keskelle piiloon.

Tyyliä huividonitsilla saa, kun sitaisee hiukset löysälle nutturalle tai arkisempaan asuun saattaa ponnari toimia paremmin.

Kannattaa miettiä millainen kangas toimii tässä huividonitisissa parhaiten. Onko se liukasta silkkiä tai satiinia vaiko pehmeää ja samettista. Silkki ja satiini ovat kyllä kauniisti laskeutuvia, mutta liukkaita kankaita. Sametti on hiukan paksumpaa, mutta pysyy kyllä hyvin ryhdissä ja tuo kiva viistomainen huiviosa korostuu. Pituuden tuohon huiviosaan voi toki itse ommellessa säädellä. Liian pitkä voi olla hankala, mutta on näyttävä kauniista kankaasta tehtynä.

Minulla on tässä hieman samettimainen kimalteleva ja kauniin sininen kuosi. Teinkin tästä kankaasta tyttärelle syksyllä iltapuvun.

Hiusdonitsi itsessään ei ole myöskään vaikea tehdä. Täältä löydät ohjeen siihen.

Kampaajalla käynti on jäänyt ja odottelen sitä parempaa aikaa vielä hetken. Tämmöisiin odotushetkiin on keksittävä kaikki mahdolliset jutut. Vielä tässä kaiketi hetken voi odottaa, kun sitaisee hiukset välillä nutturalle.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *