Käsityöt

NÄIN SÄILYTÄT PUIKKOSI SIISTISTI

Näin säilytät puikkosi siististi ja löydät ne heti tarvittaessa. Jotakin hyötyä siis joululomalla olemisesta, kun pakostakin on niitä komeroita ja kaappeja siivottava, jotta jotakin löytäisi.

Yritän aina keksiä jollain tapaa järkeviä säilytysratkaisuja omaan työhuoneeseeni, koska muuten en löydä täältä mitään. Joululoma on ollut siitä hyvä ajankohta, että kun on aikaa ja joulu ei enää stressaa, niin sitä tulee siivottua laatikoita, mitä ei yleensä ensimmäisenä tule siivottua.

Vitsailinkin tuossa ennen joulua, että huh, ei tarvitse niitä kaappeja siivota, kun ei tule vieraita. Tämähän on se Marttojen kuulusa slogan, että turhaa niitä kaappeja ennen joulua siivoaa, sillä ei ne vieraat niihin katso. Mutta minä nyt katsoin ja oli pakko ryhdistäytyä ja tästä se idea ”näin säilytät puikkosi siististi ” lähti.

Nuoremman tyttären muutossa minulle palautettiin esineitä, joita hän oli minulta joskus tarpeeseen pyytänyt ja niitä ei uuteen kotiin huolittu.

Bauhausista ostettu pieni työkalupakki, jossa voi säilyttää pikkusälää ja sellaisiahan nämä neulomiseen liittyvät puikot ja koukut ovat, lojui pöydän alla. Tähän keksin asetella kaikki tarvittavat puikot ja koukut ja niputtelin pariin eri nippuihin suurimmat pyöröpuikot ja pienet omaansa.

Puikot on aina suloisesti sekaisin ja koskaan ei heti löydä niitä oikeita kokoja tai viittä sukkapuikkoa samassa koossa, kun niitä palavasti tarvitsisi. Nyt löytyy toivottavasti hiukan helpommin ja näin säilytät puikkosi siististi. Tosin nyt löytyi vain kolme bambupuikkoa, joiden kahdesta karkulaisesta ei ole tietoakaan. Mutta nyt sen tiedän, enkä yritä epätoivoisesti enää etsiä niitä näiden puikkojen parista.

Sukkapuikot sai sopivasti järjestettyä noihin taskuihin ja pyöröpuikot sitten tuohon itse laatikkoon.

Pitkiä puikkoja enää harvemmin tulee käytettyä, sillä pyöröpuikot menevät kätevästi pienemmässä tilassa, kun neuletyötä kuljettaa mukanaan. Pitkille puikoille tein DIY idella pari vuotta sitten oman säilytysrasian ja sitä rasiaa tulee harvemmin avattua.

Nyt olen tyytyväinen, kunhan saisin vielä paremmin nuo langat järjestykseen. Ne meinaavat sujahtaa laatikon ja lipaston väliin, joten täytyy keksiä niille parempi säilytyspaikka. Mutta siihen palaan joku toinen päivä, sillä pitäähän tässä lomaillessa ennättää neulomaankin.

Mielellään kuulisin, että millaisia ideoita tai säilytysratkaisuja sinulla on neulepuikoille ja virkkuukoukuille?

2 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Ei ole nyt tarjota mitään uutta ideaa tähän aiheeseen, vaikka olenkin kova järkkäilemään tavaroita ja keksimään laatikoille käyttöä. Mulla on itsetehty pitkänmallinen pussi puikoille, ja just huomasin sen toimimattomuuden pyöröpuikkojen suhteen. Ehkä laitan kaikki kauniiseen kosmetiikan mukana tulleeseen pahvilaatikkoon, ne on nimittäin aivan ihania ja laadukkaita. Virkkuukoukkuja löytyi pussista kymmenkunta, hmmm. Mistähän niitäkin on siunaantunut tuollainen määrä, kun en ole juuri virkannut…
  Toi salkku on kyllä todella kätevä ja juuri sopivat lokerot puikoille 🙂

  • Minna

   Tärkeintä onkin juuri se, että säilytys on toimivassa ja itseä miellyttävässä rasiassa, pussukassa tai laatikossa, kunhan ne sopivasti ja kätevästi löytää:)
   Mulla näytti olevan myös koukkuja vaikka kuinka monta samaa kokoa??? Myös olen ostellut mitään muistamatta pyöröpuikkoja, joita on samaa kokoa varmaan kolmet. Harmit,kun ei nekään ilmaisia ole.
   Salkku toimii nyt mulla, mutta katotaan kuinka kauan:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *