Käsityöt

TARINA NEULE

Tarina neule sai nimensä, kun katselin pitsikuvioita, joita olin suunnitellut ja neulonut paidan keskiosaan. Keskiosan pitsissä on kukkia kaarien alla ja siitä ajatus tarinoista ja saduista lähti. Tästähän voisi kehitellä tarinaa, kuinka ”kukkatarha salaisessa puutarhassa herätti satunnaisen kulkijan kiinnostuksen ja hän ei voinut vastustaa portin avaamista”… tai ”hitaasti narisevat kaariportit avautuivat ja johdattivat huumaavaan kukkatarhaan, jossa kuului hennosti solisevan suihkulähde, jossain kauempana…

Tarina neule on neulottu merinovillasta, jossa kauniisti vaihtelee värisävyt vaaleasta tummempaan kanervan sävyyn. Juuri tuon keskiosan pitsiin tämä merinovilla soveltui parhaiten. Värisävyt ja niiden muuttuminen tummasta vaaleaan saavat aikaan paremman kontrastin ja pitsi tulee hyvin esille.

Lanka on käsinvärjätty Irlannissa, jossa ympäristö on toiminut värisävyjen innoittajana. Lankapohjat taas tulevat Argentiinasta ja Uruguasta. Olann Sock Lite langan sävy on Muse, 100 g/425 m Superwash merino 80 % ja 20 % nylon. Täältä löydät lisää tietoa ja täältä itsekin langan tilasin.

Vieruskaverina tälle langalle halusin Tibet yak merinoa, joka on kyllä suloisen pehmeää lankaa. Lankamaailmasta ostin näitä lankoja ja silloin ei vielä ollut tietoa tulevasta. Ajattelin ensin neuloa tästä yksivärisen neuleen, mutta eipä olisi langat riittäneet. Kun langat sitten suloisesti pyörivät samassa lipaston laatikossa, niin ne houkuttivat minua kokeilemaan yhteistyötä ja hienosti sopivat yhteen.

Silitystä Yak ei kestä, joten höyrytin vain tuon merinovillaisen ja eipä yak merinovilla pehmeydessään sitä kaipaakaan.

Pitsi on neulottu erillisenä eteen ja taakse ja yak langasta Tarina neule sai sitten sivukaistaleet. Yhdistin kappaleet virkkaamalla päältä piilosilmukoilla ja mukailin pitsin silmukkariviä. Jännää oli tämmöinen haaste itselle, mutta kivaa. Varsinkin kun Tarina neule onnistui.

Innostuin tuosta pitsistä sen verran, että neuloin vielä pääntielle viimeistelyksi pitkän pätkän pitsiä. Virkkasin sen siihen kiinni piilosilmukoilla ja hyvin se siihen solahti. Olin ensin miettinyt hihaankin noita pitsikaistaleita, mutta se olisi jo ollut liikaa. Koristeellinen pitsi tuossa keskiosassa saa katseet ja sivut sekä hihat sitä rauhoittavat.

Mikäli ihastuit neuleeseen, niin ohje löytyy Ravlerystä linkin takaa. Saat sen pdf-muodossa koneellesi. Kielenä englanti ja suomi samassa paketissa.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *