Sisustaminen

TUNNELMAA TALVEEN

Tunnelmaa talveen saa vaikka askartelemalla talvisen maljakon. Näitä askarteluja kun tuli suollettua tuohon joulukalenteriin, niin hetkeksi into laantui. Mutta nytpä se jo nostaa päätään ja aamulla tekaisin nopean talvisen maljakon vanhasta lasipullosta.

Nämä kierrätetyt lasipullot toimivat loistavasti yhden kukan maljakkona ja näitä pulloja on hauska tuunailla ja koristella. Varsinkin, kun löytyi malliltaan kiva ja pinnaltaankin vielä hiukan erikoinen pullo. Mukavaa, kun viinipullojen pinnan suunnittelussa on käytetty myös mielikuvitusta.

ASKARTELEMALLA TUNNELMAA TALVEEN

Tunnelmaa talveen askartelu aloitetaan sillä, että valitaan sopiva pullo, joka pestään hyvin. Pullosta on syytä liuottaa etiketit, vaikka tämän suhteen kyllä ensin mietin, että jätänkö kauniisti kimaltavan ja suloisen vaaleanpunaisen etiketin paikalleen ja teen siihen myös koristeluja, mutta en jaksanut alkaa peittämään sitä ennen maalausta, joten se sai lähteä.

Kun käyttää spray-maaleja, on syytä huolehtia ympäristön suojaamisesta ja kunnollisesta tuuletuksesta. Miellellään teen nämä hommat ulkona, mutta eilen oli -17 C pakkasta, joten suojasin sitten kylppärin nurkan ja pikaisesti spreijasin siellä.

Näin kerran idean pinterestissä, että lasipullo laitettiin pahvilaatikkoon pystyasentoon ja spreijaus tehtiin sivusta ja laatikon seinämät suojasivat muuta huonetta. Minä olin tietysti heittänyt jokaisen laatikon ennen joulua roskiin, joten siksi tämä kyhäelmä oli tehtävä.

Tuuletus onnistui hyvin parvekkeen oven kautta, välittömästi maalauksen jälkeen. Kuivuminen kesti tunnin pari ja jätin pullon suosiolla odottamaan tulevaa ja seuraavaa päivää.

Mietin tovin aamulla, että mitä talvista koristetta tähän laittaisi. En halunnut alkaa maalaamaan mitään summassa, joten löysin laatikosta lumihiutaletarroja, joita olin joskus liimannut joululahjapakettien päälle. Niitä oli vielä riittävästi ja kauniitakin olivat, joten lasipullo sai lumihiutaleet koristeeksi.

Tällainen viiden minuutin askartelu onnistuu vaikka lapselta, jos maalauksen on ensin aikuinen tehnyt. Talvinen maljakko toimii hyvin yhden kukan tai oksan maljakkona ja jos haluaa, pinnan voi viimeistellä tarrojen päältä vaikka liimalakalla. Tarrojen poistamista en suosittele, sillä huomasin, että silloin myös maali irtoaa.

Tässäpä pientä puuhaa ja ideaa talviselle sunnuntaille, mikäli pidät kierrätyksestä ja haluat tehdä juttuja itse.

Jos innostuit tästä, saatat tykätä myös muista tekemistäni kierrätyspullojen askarteluista ja niistä voit lukea lisää täältä.

8 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Sitä on tullut sen verran kierrätysintoilijaksi, että lähes jokaisen vähänkin paremman tavaran kohdalla miettii sen jatko-
  käyttöä ennen kuin hävittää. Hyvät ja ryhdikkäät kartonkilaatikot (siitä tulikin mieleeni laittaa ne puikot jo vihdoin…), lasipurkit ja -pullot.
  On käynyt kyllä niinkin, että kaapin perukoille onkin kertynyt liuta pulloja, jotka sitten kertaheitolla lähtevät kiertoon.
  Olen miettinyt monesti itsekin, että pitäisi maalaamalla fiksata yksi iso maljakko, joka on haljennut niin pahasti ettei siinä pysy vesi. On ollut vain hankala löytää siihen sopivaa ja sopivan väristä maalia. Pitää jatkaa tutkimista.

  • Minna

   Näin se on, ettei kaikkea voi tai kannata säästellä, vievät liikaa tilaa:) Parhaat minäkin säästän tai niin ainakin luulisin!
   Sun kannattaa nyt ryhtyä tuumasta toimeen sen maljakon kanssa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *