Käsityöt

OMPELE UNIKKOVYÖ

Sain tässä ennen joulua tyttäreltä viestin, jossa tytär pyysi: ”Äiti, ompele unikkovyö mulle Marimekon unikkokankaasta.” No, helppohan se oli luvata ja vielä hänen ehdotuksena oli, että se olisi joululahjaksi. Sitä parempi minulle, vaikka tämä tulikin toteutettua reippaasti vasta joulun jälkeen.

Hän oli löytänyt unikkokankaan edullisesti Helsinki Outletista, Marimekon myymälästä, joten minun ei tarvinnut kuin vain suunnitella ja ommella.

Oletko muuten käynyt vielä tuolla Helsinki Outletissa? No, nyt ei ole se paras aika shoppailuun, mutta itse kävimme miehen kanssa viime kesälomalla tutustumassa liikkeisiin. Siellähän oli vaikka mitä ja kyllähän sieltä mukaankin tarttui muutama juttu. Sinne kannattaa mennä juuri alennusten aikaan, niin saa vielä paremmat kaupat.

Vyön suunnittelukaan ei ollut ongelma, kun hän oli jo tästä vyöstä löytänyt kuvan. Vyön ompeleminen oli ideana hauska ja nopea toteuttaa.

OMPELE UNIKKOVYÖ OHJE

Leikkasin siis paperista mallin tuohon kaarteeseen ja vyöhän aavistuksen kapenee kaarteen jälkeen siitä, mihin tulee solmimiskohta.

Muuten vyökaistaleet ovatkin saman levyisiä loppuun saakka eli noin 7-8 cm. Käytin kankaan koko leveydeltä hyödyksi. Kankaan leveys on alle 150 cm ja reunassa oli vielä unikko-logo ja valkoisella nimi, joten leikkasin sen pois ja menetin näin 6 cm vyön pituudesta. Mutta kangasta ei todellakaan tarvitse ostaa, kuin sen vyön korkeimman kohdan leveyden mitoilla, plus saumanvarat.

Seuraavaksi leikkasin liimakankaasta molemmille puolille kovikkeet ja silitin ne kiinni kankaaseen. Nurjalta puolelta ommellaan vyön saumat ja työ käännetään oikein päin päätyjen kautta, jotka jätetään ompelematta. Lopulta tikkasin vain vyön päät oikealta puolelta ja silitetään vyön saumat. Tikkausta en siihen nähnyt tarpeelliseksi laittaa.

Hyvin kuulemma toimii. Vyö on tarkoitus solmia rusetille tai jättää nauhat roikkumaan taakse vapaasti.

Tämä oli niin nopea valmistaa, että veikkaan tämän melkein onnistuvan 15 minuutissa. Mikäli unikko-kuosi ei nappaa tai et muutoin ole Marimekko-fani, niin toki muukin napakka puuvilla käy.

En pessyt kangasta, jotta se ei pehmene ja varsinkin vyössä se on tärkeä juttu. Voi toki olla, että tämä vyö käytössä pehmenee ja alkaa mennä makkaralle istuessa, mutta se on sitten sen ajan juttu.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *