Käsityöt

KAUNIITA UNIA RUUSUMEKOSSA

Kauniita unia ruusumekossa on yöpaita/yömekko, jonka ompelin aamutakin kanssa yhteen sopivaksi. Aamutakkihan valmistui jo joulukalenteriin ja linkki löytyy täältä.

Samasta kankaasta, tuntui järkevältä ommella myös yömekko, joka olisi materiaaliltaan mukava ja kevyt. Yöasun materiaali kannattaisi olla tietysti joustavaa kangasta, mutta tässä tapauksessa, kaunis printti ja materiaali kiehtoivat liiaksi. Ajattelin ja toivon, että näkisin kauniita unia ruusumekossa, sellaisia romanttisia ja ihania, kuin elokuvissa.

Tämä mekko tuli ommeltua jo aikaa sitten, mutta se tarvitsi muutamia muutoksia ja kuvatakin se piti. Jälleen kerran se piti hoitaa viikonloppuna, jotta edes hitusen olisi valoa.

Yöasun valintaan vaikuttaa ehdottomasti se, millainen nukkuja on. Jos käy levolle vaikka selälleen ja herää aamulla melkein samasta asennosta, niin silloin ei varmasti ole väliä millainen on yöpuku, kunhan se on tietysti mukava päällä.

Jos on yhtään levoton nukkuja, niin silloin yöpaita helposti kiertyy ympärille ja menee ruttuun, asentoa vaihtaessa. Siksi suosin lyhyttä yöpukua, jotta en olisi sen kanssa ihan solmussa. Minä kun olen juuri ääripää sen suhteen, että kierin ja pyörin etsiessäni sopivaa asentoa ja nukkuessani yritän vallata kuulemma aina myös miehen puolta sängystä.

Tosin viime aikoina tuo nukkuminen onkin ollut haasteellista ja neljän tunnin unilla on hankala suorittaa työpäivän kuvioita. Tuskinpa tässä nyt yöasun oikea valinta auttaa, mutta en halua sen ainakaan ahdistavan ja tuovan lisää vaikeuksia nukkumiseen.

Vaikka yömekko kiertyisikin vähän vartalon ympärille, niin ohuet spagettiolkaimet auttavat siinä, että olkaimet liikkuvat ja tavallaan joustavat, vaikka materiaali ei joustaisikaan. Olkaimia ei siis tule laittaa liian kireälle.

Miehustaa ei kannata tehdä myöskään liian istuvaksi, jotta se ei tunnu ahdistavalta nukkuessa. Siksi laitoin rypytykset ja sain liikkumavaraa tuohon miehustaan.

Takaa yömekko on suora ja ihastuin tuohon kankaan värimaailmaan sopivaan satiininauhaan, jonka ompelin yläosan reunaan ja olkaimiksi. Näin olkaimista tuli kauniit ja nauha viimeistelee myös reunat siististi.

Rakastan ruusuja, joten tästä kankaan printistä löytyi kyllä kaikki mitä halusin naiselliseen yöasuun. Kauniita unia ruusumekossa tulee toivottavasti katseltua ja painajaisille ei anneta mahdollisuutta.

Millainen nukkuja sinä olet ja millaisen yöasun valitset itsellesi?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *