Käsityöt

PERSIKKATAIVAS NEULEESSA PAKKASELLA

Persikkataivas neuleessa pakkasella ja ihanassa aurinkoisessa säässä. Sopiva sunnuntain kuvaukseen, joten lähdimme miehen kanssa etsimään kuvauspaikkaa tälle neuleelle. Sain sen viikolla vihdoin valmiiksi ja nyt kuvatkin on otettu.

On tässä aina miettiminen, että millainen sää ja mikä paikka ja mihin aikaan voi kuvia käydä ottamassa. Mieheni on nyt pestattu toimeen, kun tyttäret asuvat omillaan. Yleensä pyydän häntä miettimään kuvauskohteita etukäteen, että missä nämä minun tekeleet olisi hyvä kuvata. Aina ne kohdevalinnat eivät ole helppoja ja en mielelläni halua olla kuvattavana, kun ympärillä parveilee ihmisiä.

Jälleen kerran kartanon tienoo oli värimaailmaltaan paras paikka kuvauksiin. Persikkataivas neuleessa pakkasella oikein hehkui, auringonsäteiden siihen osuessa.

Neuleessa on Anisia kid-mohair ja Arwetta superwash merinolanka yhdistettynä. Ihana pehmoinen ja lämmin yhdistelmä tähän talviseen Persikkataivas neuleeseen. Täytyy myöntää, että hiukan kutitteli tuo mohair, mutta kun kastelin neuleen, se vähän auttoi.

Neuleen alla minulla on ihana silkkinen aluspaita By Pia´s mallistosta ja se sopii myös hyvin tähän neuleen pariksi koristeeellisine pitseineen.

Värinä tämä sävy oli niin mehukas Anisian kid-mohairissa, että silmät kiiluen sitä kohti suunnistin ja sopivasti löytyi sama sävy Arwetassa, jonka otin sitten pariksi.

Arwetta ja Anisia ovat yllättävän riittoisia lankoja, sillä neuleeseen, joka on kuitenkin suhteellisen reilu, upposi vain vajaa neljä kerää Arwettaa ja kolme tuota Anisiaa.

Hassua, sillä Arwetan metrimäärät ovat 210 /50 g ja Anisian 235m / 25 g. Mutta hyvä niin, sillä alkoi taas pelottaa, etten ollut osannut mitoittaa langan määrää oikein. Neuleeni koko on meikäläisen mitoilla eli rinnanympärys on minulla 90 cm ja valmiissa neuleessa rinnanympärys on 99 cm.

Neule on neulottu ylhäältä alas ja käytin kolmosen pyöröpuikkoja alussa ja siirtyessäni tekemään pitsikuvioita, siirryin nelosen pyöröpuikkoihin.

Mikä nimi se Persikkataivas oikein on? Jos se ihmetyttää, niin, se on kuvaus siitä, kun talviaurinko laskee ja maalaa taivaanrannan persikkaiseksi. Olen yrittänyt saada sitä vangittua, mutta en ole onnistunut sitä kuvaamaan. Se vaan tuli mieleen, kun mietin tätä talvista neuletta, että minkäs keksisin sille nimeksi. Talvella olen nähnyt kuinka taivaanranta on vaalenanpunaisenakin, joten kyllä se luonto osaa.

En ole montaa kertaa tätä hametta pitänytkään ja se sopi niin hyvin yhteen Persikkataivas neuleen kanssa, että ihmetytti. Ostin sen vuosi sitten syksyllä kun olin Pariisissa ja henkkamaukan mallisto oli hiukan erilainen, kuin meidän.

Mitenkäs sinun sunnuntai sujui? Nyt olikin kaksi yhdellä kertaa, sekä ystävänpäivä ja vielä laskiainen. Me kävimme miehen kanssa vielä auringon paisteessa luistelemassa, mutta tuuli oli aika napakka, joten tunti sai riittää.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *