Käsityöt

ORANSSIT PIONIT KUKKIVAT MEKOSSANI

Oranssit pionit kukkivat mekossani ja taitaa olla niin, että olen hiukan hurahtanut näihin pionikankaisiin.

Olen jo yhden pionimekon ommellut itselleni ja tein myös tyttärelle samanlaisen. Instagramissa löytyy muuten reels-video näistä molemmista mekoista, jos kiinnostaa.

Ajatus siitä, että oranssit pionit kukkivat mekossani, innosti minua tilaamaan tätä kangasta, joten surautin vielä yhden mekon. Mietin jos jonkinlaisia malleja tähän mekkoon, mutta yksinkertainen on paras näin hemaisevalle kankaalle. Hiukan muuntelin mallia siinä, että siitä tuli vartalonmukaisempi ja hihat ovat suoremmat ja kapeammat. En siis halunnut ommella kopiota siitä toisesta mekosta.

Kangas on ihanan napakka puuvillatrikoo ja myös käytössä ollut hyvä. Tosin hiukan oli tuo toisen mekon pionikangas vaalennut, kun olen sitä muutamia kertoja pessyt. Mutta ei se häiritse, koska en olisi sitä muuten huomannut, mutta uuden kankaan tilattuani kiinnitin siihen huomion. Muuten ei ole mennyt miksikään ja paljon kehuja tuosta mekosta olenkin saanut ja tietysti kangas on ihastuttanut.

Malli on vartaloa mukaileva, pienillä rintalaskoksilla ja hieman mekko levenee helmaa kohti. Helmaan ompelin erillisen kaistaleen kiinni saumalla, jotta helma ei ala kääriytymään rullalle. Huomasin jokin aika sitten, että eräässä toisessa mekossa en ollut sitä tehnyt ja se on tosi ärsyttävää, kun helma kääntyy. Tämä pitääkin ottaa korjattavaksi, nyt kun muistin.

Hihoissa on olkapäällä pienet vastalaskokset olkasauman kohdalla, siroutta antamassa ja naisellisuutta lisäämässä. Oranssit pionit kukkivat mekossani ja julistavat kevättä, no alkukevättä nyt ainakin.

On kiva, kun löytyy sellaista kangasta, jonka kanssa on suhteellisen sujut. Ei tarvitse huolitella ja pääntiekin onnistuu vain kääntämällä ja siitä vain sitten tikkaamalla. Ainoa on vain tuo helma, joka kaipasi ryhdikkyyttä, mutta helppoa sekin oli toteuttaa. Uskon, että olisi hyvä myös aloittelevan ompelijan kankaaksi.

Kengät ovat Panama Jackin ja ostin ne syksyllä ja vasta nyt olin niillä ensimmäistä kertaa liikkeellä. Aivan mahtavat kengät ja olen ihan fiiliksissä. Nämä on hurjan tukevat, vaikka korkoa on jonkin verran. Korkoa tarvitsen, jotta ei tarvitse pelätä kantapiikin ilmaantumista ja hei, pätkä mikä pätkä, joten lisää pituutta siinä samalla. Sisältä suloisen karvan peitossa, jotta on lämminkin.

Suosittelen ja Tiialle, kun syksyllä minua kannusti nämä ostamaan, lämpimät kiitokseni. Sain vielä Sokokselta jonkin hyvän alennuksen, joka liittyi mobiilisovelluksen ottamiseen, joten hyvä kauppa oli kaikin puolin.

En ole käynyt paljoa missään, joten kengät ovat olleet odottamassa, mutta nyt päätin testata. Neljä kilometriä tallustettiin kaupungilla ja ei tuntunut missään. Yleensä minulla on uusien kenkien sisäänajo aina yhtä tuskaa, mutta nyt meni hyvin ja askel oli kevyt.

Eikä näytä hassummalta tämän keväisen pionimekon kanssa, sillä näin saa mekkoon hieman rentoutta.

Sunnuntain aurinkoannos nautittu! Miten siellä sunnuntai sujui? Innostuitko pioneista mekossa?

4 Comments

 • 1NALLEPUH

  Niin kaunis ja hehkuvaa kangas ja ihanan ajaton malli. Ihan täydellinen mekko!
  Kengät näyttääkin siltä, että niillä on hyvä kävellä,täytyy laittaa merkki muistiin kun taas tulee tarvetta tuollaisille kengille. Ja hei, naisellahan ei ole koskaan liikaa kenkiä😉⚘

  • Minna

   Todella hehkuva kangas ja mallikin muotoutui kivaksi:) Kiitos kehuista!
   Kengät on todella mahtavat kävellä, joten kannattaa muistaa tämä merkki:) Naisella ei todellakaan ole liikaa kenkiä, sillä mähän ostin just uudet, keväälle:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *