Lifestyle

MIELETÖN KEVÄTPÄIVÄ

Viime sunnuntaina oli aivan mieletön kevätpäivä. Olihan se lauantaikin ihan mahtava, mutta jotenkin tuo sunnuntai osoitti sen, että älkää huoliko, kyllä se kevät on jo täällä.

Kieltämättä olen kuullut jo jonkin aikaa lintujen aamuisin sirittävän ja se on saanut hymyn huulille. Valon määrä on lisääntynyt ja sen huomasin aivan konkreettisesti, kun harpoin töihin eräänä aamuna vartin yli seitsemän ja äkkiä katulamput sammuivat. Kyllä se askel nousi keveämmin, kun ajattelin, että pahin kaamosaika on selätetty, kun katuvalojakaan ei enää tarvita aamulla.

Aurinko saisi nyt vain tulla jatkossakin useammin esille ja onhan tälläkin viikolla jo tuota paistetta hiukan saatu ihastella. Tosin vettäkin eilen illalla täällä etelässä sateli, mutta aamulla pieni puuterilumisade oli peittänyt maata, joten pakkanen oli tullut pelastajaksi.

Talvi oli kaikkiaan ihana, sillä pääsi luistelemaan ja hiihtämään ja mäkeä laskemaan, joten kaikkia mahdollisia lumilajeja pystyi harrastamaan. Valoakin tuli tuon lumen myötä, joten kiitos, näitä tämmöisiä talvikelejä jatkossakin tulevina vuosina, kiitos.

Kävimme retkeilemässä Kaivopuiston rannassa ja saimme houkuteltua tyttäretkin mukaan päiväkahveelle. Olin herkkujen lisäksi pakannut reppuun termariin kahvia. Mikäs siinä oli Ursinin kallioilla istuskella ja nauttia lämmittävästä auringosta ja kahvista.

Mitkä epätodelliset maisemat siellä olikaan. Jää, jonka päällä oli hieman vettä ja kauempana täysin sula meri, jossa seilasi laivakin.

Pitkin jäätä kiisivät purjeiden kanssa luistelijat. Hienolta näytti, mutta tuskin itse uskaltaisin tuota kokeilla.

Mieletön kevätpäivä ja mukavaahan sitä oli viettää oman perheen kanssa. Olihan siellä toki muitakin, sillä kaunis kevätsää oli houkutellut ulos kävelylle, kun paljoa muutakaan ei voi tehdä.

Mieli kyllä piristyy ja on sellainen toiveikas olo, että tästä se kyllä alkaa, ihana kevät. En uhraa nyt ajatustakaan kaikelle sille, mitä joutuu päivittäin pohtimaan. Joskus on vain pakko ottaa aikalisä ja sitä tämä sunnuntai oli.

Kuten kuvasta näkyy, minusta olisi ollut ihanaa luistella tällä jäällä, mutta kaikkea ei aina tajua ottaa mukaan, kuten luistimia:)

Oletko sinä muistanut nauttia kauniista kevätpäivistä ulkoillen?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *