Käsityöt

SPRING SUKISSA

Spring sukissa on koukeroita ja nurjia silmukoita ja lankana Nordlys superwash wool. Tässä langassa minua miellytti nämä hurmaavat liukuvärjäykset, jotka tuovat kevään mieleen.

Langassa on alussa sähäkkää auringonpaistetta oranssin muodossa ja kun ilta saapuu, aurinko häilyy vaaleanpunertavana lumista horisonttia vasten. Auringon paahteessa maa alkaa paljastua lumen alta mutaisena sekä mustat paljaat oksat ja puun varret erottuvat mustina, valmiina keväälle. Siksipä nimi on luontevasti näissä sukissa Kevät eli Spring.

Lanka on 100 g kerässä ja siinä on 350m. Yksi kerä riitti minun 36-38 kokoisiin sukkiin. Isompiin sukkiin tarvitaan kaksi.

Hieman jännitti tuon langan kanssa, että miten saan toisen sukan tismalleen samanlaiseksi. Muutoin se onkin suhteellisen samanlainen väritykseltään, mutta ihan kärjessä sävy on aavistuksen verran oranssiin sihtaava vaaleanpunainen. Aloitin toisen sukan kerän päältä, kun sävy oli erilainen, kuin se millä aloitin. En ole tainnut aiemmin liukuvärjättyä lankaa käyttääkään.

Spring sukissa on koukeroita ja nurjia silmukoita ja jälleen kerran lähdin neulomaan sukkia, jossa kuviot muotoutuivat sukkien edetessä. Nurjien silmukoiden päällä risteilevät ohuet oikeat silmukat kiehtoivat minua jo tässä Persikkataivas neuleessa. Sama vaihe jäi päälle ja jatkoin koukeroilla leikittelemistä ja lisäsin vielä mukaan langan kieputusta. Kyllähän tuo lempivärini esiintyy näissäkin neulomuksissa, sillä oranssi, persikka ja lämpimät punaisen sävyt ovat vaan niin ihania minusta.

Nilkkaan saakka kulkee kolme samanlaista kuviosarjaa, yksi edessä ja kaksi lähekkäin takana. Kuviot päättyvät kantapäähän ja edessä oma kuviointi jatkaa matkaa terän kavennuksiin saakka.

Halusin neuloa sukista täysin napakat ja varsinkin sääriä myötäilevät, koska en pidä siitä, että sukat kokoajan valuvat. Katsotaan miten näiden kanssa käy, sillä lanka on pehmeän tuntuista ja koska villa elää käytössä, niin ne mahdollisesti venyvät.

Kevät tekee tuloaan ja vielä tarvitaan villasukkia ja mikäs sen kivempi, jos ne on neulottu vielä kevään sävyistä.

Mikäli kiinnostuit Spring sukista, niin ohje löytyy Ravelrystä ja sen saa ladattua pdf-muodossa englanniksi ja suomeksi samassa paketissa.

4 Comments

  • 1NALLEPUH

    Onpas kivan väriset sukat ja hauska kuvio.. Liukuvärjätyt langat on hauskoja, kun yhdellä langalla saa värikkäät ja hauskaat sukat tai mitä siitä nyt kutookaan. Ja Villasukille on aina käyttö vuodenajasta riippumatta⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *