Sisustaminen

HEMPEITÄ SÄVYJÄ PÄÄSIÄISKRANSSIIN

Kaupallinen yhteistyö Suomalainen kirjakauppa ja Somessacom kanssa

Hempeitä sävyjä pääsiäiskranssiin tarjolla, sillä kevääseen sopii vaalean utuiset ja pehmeät sävyt. Keväällä kaikki on uutta ja hentoa, sillä uusi elämä luonnossa alkaa.

Tietysti vahvat musta ja oranssi, punainen ja vihreäkin sopii pääsiäisen somistamiseen. Mutta nämä hempeämmät pastelliset värisävyt suorastaan houkuttelivat ja innoittivat minua askartelemaan utuiset pääsiäiskranssit. Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta tilaamistani höyhenistä ja munista askartelin pari kranssia ja vielä höyheniä ja muniin käytettyä marmorointiväriä jäi ylikin.

Mielenkiintoinen uutuus oli tämä musta kimallejauhe, joka on muoviton, ympäristöystävällinen ja biohajoava. Tilasin tätä ihan testatakseni, että miten se toimii ja tekaisin toiseen kranssiin Easter-kyltin, jonka kirjoitin liimalla ja varistin päälle kimalletta. Kiva tuli ja toimittaa hyvin virkaansa tuossa kranssissa.

Munien marmorointipaketissa on kaikki tarvittava puutikuista, munista ja tietysti väreistä lähtien. Vettä laitetaan isoon kulhoon ja päälle tiputetaan väripisaroita. Sen jälkeen tikkuun pistetyt munat dipataan värien sekaan ja nostetaan ylös hieman kiertäen, jotta väri tarttuu kaikkialle. Kuivattuaan kestää jopa ulkona kosteutta. Marmoroida voi muovia, lasia, akryyliä, paperimassaa, metallia yms.

Hempeitä sävyjä pääsiäisikranssiin, tuli myös näissä munissa, vaikka toisena sävynä vaaleanpunaisen rinnalla olikin musta kimalle. Näistä munista halusin vaaleammat juuri sen takia, että ajattelin koristella niitä kimalteella. Timanttinapit antoivat hiukan blingiä ja innostuin myös koristelemaan höyheniä noilla timanteilla.

Höyhenissä itsessään on pienet metallilangat, joten niputin kolme höyhentä yhteen ja kiedoin ne sitten ympäri metallirengasta. Munat liimasin kuumaliimalla kiinni. Rusetti ja kynttilä antavat lisää tunnelmallisuutta, mutta voihan tuonne keskelle asettaa vaikka kulhon, jossa on pieniä suklaamunia, pienille ja vähän isommillekin herkkusuille.

Vaaleanpunainen kranssi on varsinainen hempeys, sillä valikoin kaikki vaaleanpunaiset ja liilat höyhenet tähän. Munissa oli hiukan enemmän mustaa, joka toimii hyvin kontrastina. Timanttinapit tuovat mukaan blingiä, joka kuuluu minusta pääsiäiseen ja näin ne myös pehmentävät kokonaisuutta.

Kranssiin kieputin valkoista somisteruohoa, joka löytyi myös tuosta marmorointipaketista ja siitä tulikin hyvä pohja kranssille. Päälle sidoin höyheniä ja varmistelin niiden pysyvyyttä siimalla. Munat liimasin kuumaliimalla, kun olin niihin ensin liimannut nuo timanttinapit. Kyltti vielä yläosaan ja valmista tuli. En lainkaan ihmettelisi, jos tästä sanottaisiin, että: ” Onpa siinä hempeitä sävyjä pääsiäiskranssiin askarreltu.”

Vielä on miettimistä, että laitanko tämän kranssin ulko-oven pieleen ulos vai sisälle ulko-oven pyöreään ikkunaan. Viikon takainen myrsky rikkoi minun kierrätyskehykseni, joten tästä oppineena, vielä hiukan mietin. Näyttää se kyllä hyvälle tuossa eteisen lipastonkin päällä. Mihin sinä tämän laittaisit?

Yllätyin, miten kivoja juttuja juuri askarteluun, Suomalaisen kirjakaupan verkkosivuilta löytyikään. Täältä aion jatkossakin tilata tarvikkeita, askarteluun ja somistamiseen.

Miten siellä? Oletko jo aloittanut pääsiäisaskartelut tai somistamisen?

8 Comments

 • 1nallepuh

  Ihania hempeitä pääsiäiskoristeita, pöydälle ja oveen. Eipä aina muista, että suomalaisesta saa myös askartelu tarvikkeita. Täytyykin ensi kerralla tarkastaa myös ne, kun menee käymään. Ohjeet tuntu helpolta ja tulos kauniilta⚘

  • Minna

   Kiitos ja eikö olekin sellaisia juuri kevääseen puhjenneita nuo höyhenet:) Joo, tämä Suomalainen kirjakauppa kannattaa painaa mieleen, kun tekee mieli jotakin seuraavan kerran näperrellä. Niin, eikä ole lainkaan vaikeaa:)

 • Taina

  Huikean kauniita! Varsinkin tuo vaaleanpunainen kranssi oveen:) En ollut ajatellut, että myös Suomalaisen askartelutarvikkeita löytyy noin hyvä valikoima, kun katsoin verkkosivuja!

 • Tiia

  Tuli supersuloinen ja tämän osaisin varmaan minäkin tehdä. <3 Mies yllätti eilen tuomalla kauppareissulta multaa, rairuohon siemeniä, tipuja ja tulppaaneja ja tulppaaneja ja laittoi rairuohon kasvamaan. Sieltä se pääsiäinen tulee ja kevät. <3

  Ihanaa uutta viikkoa Minna. <3

  • Minna

   Kiitos ja tästä tuli kyllä söpö kranssi ja varmasti osaisit tämmöisen itse tehdä.
   Olipa ihanasti mieheltä jo ajateltu ja pääsiäinen on jo kolmen viikon päässä, joten nyt on aika valmistautua:) Nyt teidän kisuillakin on, mitä odottaa ja ihmetellä ja sitten maistella ruohoa:) Muistan, että oma kissa söi aina tulppaaninlehtiä ja rairuohoa:)

 • Kristiina

  Ympäristöystävällinen kimallejauhe sai heti innostumaan!
  Pastellisävyt ovat aina olleet enempi mieleeni esim. virplmisoksia tehdessä. Suomalaisesta olen ostanut askartelutarvikkeita paljon ja siellä onkin upea valikoima kaikenlaiseen makuun.
  Höyhenissä oltava ehdottomasti metallilangat, muita en enää ostakaan 🙂

  Todella kauniita kransseja olit tehnyt, tyylikkäitä! Voisi viedä vaikka lahjaksi kranssin läheisen ovelle ilahduttamaan kun kerran vierailut eivät muuten nyt ole sallittuja.

  • Minna

   Ympäristöystävällisyys on todellakin tärkeä asia, myös askartelutarvikkeissa. Hyvä kun olet löytänyt jo Suomalaisen askartelupuolen. Sieltä kyllä todella löytyy kivoja juttuja:)
   Kiitos ja tuo olikin kiva idea, että voisi jättää kranssin ovelle lahjaksi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *