Sisustaminen

VIIKKOA ENNEN PÄÄSIÄISTÄ

Heitänpä tähän muutaman väitteen pääsiäiseen valmistautumisesta, saattavat olla hyvinkin perinteisiä tai sitten ei.

Viikkoa ennen pääsiäistä, minä aina teen suursiivouksen.

No en todellakaan, sillä tämä sama homma olisi tehtävä uudestaan jo kiirastorstaina, sillä kotihan ennättäisi sotkeentua viikon aikana. Töissä kun käyn päivittäin ja illalla olen usein aika puhki, niin en oikein ennätä kuuraamaan nurkkia. Saattaa olla että torstaina otan pikaisesti imurilla ja mies hoitaa vessojen pesun.

Viikkoa ennen pääsiäistä, pesen aina ikkunat kirkkaiksi, jotta auringonpaiste saa tulvia puhtaista ikkunoista.

OMG! Kuka ennättää pestä ikkunoita ennen kesälomia? En yksinkertaisesti ota sitä urakkaa, ennen kuin on riittävän lämmintä, muuten sairastun. Lisäksi teemme sen miehen kanssa yhdessä, joten tämän homman suunnittelu on se tärkein ja mies pitää saada asiasta myös innostumaan.

Ikkunat saattavat olla hieman sumuiset näin pääsiäisenä, joten auringonpaisteella laitan sälekaihtimet sopivasti raolleen, jotta valoa saadaan, mutta likaiset ikkunat eivät näy. Todennäköisesti pääsiäisenä sataa kuitenkin räntää.

Viikkoa ennen pääsiäistä olen tehnyt jo pääsiäisiruokien suunnittelut valmiiksi ja mämmit on paistettu ja leivonnaiset odottavat vain koristelua.

No just joo. Kerrankin olin muka ajoissa ja valitsin helpon kanaruuan pääsiäiseksi, sellaisen, jossa kaikki raaka-aineet heitetään yhtä aikaa uunipellille ja siitä saa maukkaan ja mehevän aterian kertaheitolla.

Valion sivulta tämän idean resepteineen valitsin, mutta siellä olikin kommenteissa haukuttu koko ruoka, että tulee kuivaa kanaa ja perunat jäävät raaoiksi. Kiva. Nyt pitää joko uskaltaa kokeilla ja paistaa pitempään, kuin sen 30 min.+ joku piti vielä lisätä ja sitten vielä 10 min. lisää uunissa. Tai sitten vain valita joku muu ruoka. Eikä, miks tän pitää olla näin vaikeeta! Luulin jo pääseväni helpolla, surkea kokki, kun olen.

Mämmin ostan valmiina, ei onnistuisi minun kokkailemana. Mutta jotakin leivonnaisia varmaan yritän räpeltää perjantaina, kun sain dr. Oatkerilta kivan paketin leivonnaisten koristelua varten.

Viikkoa ennen pääsiäistä siivoan pihamaata ja koristelen kevätkukilla ulko-oven edustan.

Jee, bingo! Tämän minä tein ja olen tehnyt aika usein. Siis juossut kauppaan ostamaan narsissit. Ei sitä pihaa ennätä siivota, kun luntakin vielä on vaikka kuinka.

Helppoa on myös vain nostaa kuivahtaneet kanervat ruukusta ja nostaa tilalle narsissit ruukkuineen. Ei niitä sieltä kuitenkaan kukaan näe, että onko ne oikein istutettu. Mennään tällä helpolla tyylillä, ilman stressiä.

Viikkoa ennen pääsiäistä maalaan munia ja askartelen koristeita.

No tottahan toki, tämän minä kyllä olen saanut aikaiseksi, jo parisen viikkoa sitten. Tein pari kranssiakin, marmoroin munia ja niistä löytyy postaus täältä. Nyt vielä innostuin uudelleen askartelemaan, kun revin irti nuutuneet ja kuivahtaneet kasvit ja koristeet kranssista, jonka tein grilliritilään syksyllä.

Ideana oli kierrätys, joten kaikki piti löytyä kotoa. Etsin aikaisempina vuosina askartelemani munat ja sidoin ne grilliritilään. Lisäsin höyheniä ja pajunkissoja molemmin puolin ritilää ja ripustin vielä Pentikin lasiset munat siihen roikkumaan, sekä keltaisia nauhoja koristeeksi väriä antamaan ja pääsiäiskranssi oli valmis.

Mutta kyllä se jäi vielä jotakin kaipaamaan. Kipaisin välissä kylppärissä ja silmäni osuivat keltaisin ikikukkiin, joten nappasin ne mukaani ja pujotin kukat vielä mukaan ja nyt se näytti jo paljon paremmalta. Laiset munat eivät oikein tuo väriä kranssiin, mutta toisaalta liika väri voi tehdä levottoman vaikutelman, kun tässä on nuo kirjavat munatkin.

Näin kevyellä setillä meikäläinen valmistautuu pääsiäiseen. Mitenkäs siellä? Nyökkäiletkö jokaisen väittämän kohdalla, vai millaisia pääsiäisen valmistelemiseen liittyviä projekteja sinulla on?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *