Sisustaminen

PÄÄSIÄISENÄ ILOITAAN SOMISTAMISESTA

Pääsiäisenä iloitaan somistamisesta, sillä pääsiäinen on yhtä kuin kevät ja kevät on mitä parhainta aika. Siksipä jälleen, vähän kuin vahingossa tartuin lasipulloihin ja sommittelin vielä pikkuisen pääsiäistä. Viiden minuutin somistuksen tekoon voi osallistua vaikka lapsetkin.

Tässä on muuten kaikki, paitsi pari höyhentä, kierrätyksen idealla toteutettu ja se aina ilahduttaa minua. Ei turhia ostamisia, kun kerran ainekset löytyvät kotoa.

Kasvit, heinät ja kukkaset on napattu kranssista, jonka purin. Osa mureni käsiin, mutta poimin mukaan ne, jotka jotenkin säilyivät. Heiniä olen aiemmin liimaillut pullon kylkeen, tässä postaus, mutta nyt taiteilin ne lasipullon sisälle. Helppoa ja hauskaa ja näyttävä lopputulos kiitoksena. Heinät ja kasvit, jotka on helppoa kuivattaa, toimivat varmasti parhaiten, mutta jos laittaa esim. tuoreita kukkasia, niin pohjalle voi laittaa hieman vettä. Pääsiäisenä iloitaan somistamisesta ja asetellaan lasipulloon vaikka tulppaanit tai neilikat, sillä nekin toimivat hienosti.

Ryhmittelin pulloihin vähän sävyjen ja höyhenten mukaan kasvit ja sain kauniin hempeän herkän pastilliset lopputulokset. Näitä kelpaa pitää esillä myös loppukeväänkin.

Ulkovarastossa törmäsin vanhaan puunkantoon tai osaan siitä ja sidoin muutamia höyheniä yhteen ja asetin aikaisempina vuosina askartelemani pääsiäismunat päälle ja eipä se muuta tarvinnutkaan. Värisävyt sopivat hienosti yhteen pullossa olevien kasvien kanssa. Vuosi sitten tämän kantokalikan päällä oli tämmöinen somistus.

Taiteilin päälle vielä tuikut, sillä pitkät kynttilät olivat liian laihat ja pitkät, joten ne eivät sopineet. Tässä kuitenkin varoituksen sana, etten suosittele tuikkujen laittamista lasipullon päälle, jos et ole varma niiden siinä pysymisestä. Lähellä kun on paloherkkiä koristeita. Nämä ovat vain kuvausrekvisiittaa, mutta jos keksit keinon saada ne pysymään, otan ilomielin vinkin vastaan.

Mutta tässä peilin päällä ne varmaankin voivat palaa, mutta vaativat kuitenkin vahtimista.

Nyt on somistelut tehty tälle pääsiäiselle, vaikka en pysty lupaamaan, että en mitään enää tekisi. Pääsiäisenä iloitaan somistamisesta, ollaan perheen kesken, nautitaan herkuista ja ulkoillaan! Näistä koostuu minun pääsiäiseeni, entä sinun?

Onko sinulla jakaa vinkkejä koristeluun tai somistamiseen, niitä näkisin täällä kommenteissa mielelläni?

Toivotan sinulle oikein ihanaa pääsiäisen aikaa!

4 Comments

  • 1NALLEPUH

    Ihania, kauniita ja hempeitä koristepulloja, kyllä niitä kelpaa katsella. Peili antaa kivan kontrastin koristeille ja tekee asetelmasta himpun verran tyylikkäämmän. Vaikka kyllä noita ihailisi vaikka yksinäänkin.
    Ihanaa pääsiäisen aikaa🐣⚘

  • Tiia

    Miten kauniita, ihanan herkkiä ja kauniita. Nerokas idea, jota en kyllä olisi itse keksinyt eli kiitos vinkistä. Ihanaa tätä huhtikuista viikkoa Minna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *