Kosmetiikka

SILMÄMEIKKIIN TARVITAAN MUUTAMA JUTTU

PR-tuotteet saatu

Osallistuin perjantain kunniaksi Diego Dalla Palman virtuaaliseen meikkausopastukseen ja aiheena meillä oli silmät. No silmämeikkiin tarvitaan muutama juttu, joten saimme etukäteen valita itselle sopivat ja mieluiset sävyt REFILL -palettiin, mattapintaiset sekä helmiäiset sävyt. Joillakin oli pelkkiä mattasävyjä tai pelkkiä helmiäisiä, minä valitsin sekä että, jotta pääsen näiden kanssa sitten kikkailemaan. Lisäksi mukana tuli tuo MY TOY BOY-mascara ja kolme sivellintä. Opastuksen meille antoi maskeeraaja ja stylisti Ida Jokikunnas.

SILMÄMEIKIN TEKEMINEN

Silmämeikkiin tarvitaan muutama juttu ja ensin aloitetaan pohjustamalla luomet joko meikkivoiteella tai peitevoiteella. Ida kertoi, että aloitus on syytä tehdä ensin keskisävyisellä ei liian vaalealla eikä turhan tummalla, sillä tästä sävystä tulee ikään kuin pohja meikille. Minun paletissani on ylhäältä vasemmalta Light champagne, vieressä Purple storm ja vasemmalla alhaalla Soft caramel ja Warm rose.

Aloitin siis ohjeen mukaan paksuimmalla siveltimellä sivelemään tuota Warm rose -sävyä silmäluomien paksuimpaan kohtaan, eli minun silmiini sopivalla tavalla. Tuo raskain kohta luomella saa sävyn, joka häivytyksen ansiosta myös leviää liikkuvalle luomelle. Katse pitää pitää normaalina, ei peili-ilmeitä, jolloin kulmakarvat kohoavat kattoon ja ilme ei ole luonnollinen. Lopputulos voi näyttää hassulta, mikäli näin tekee. Tätähän ei aina tule ajateltua, kun meikkaa ja nostelee juuri noita kulmia, jotta ne silmäluomet sieltä saisi meikatuksi.

Eli sivellin viedään silmän keskikohtaan ja sivellään häivyttäen ulkonurkkaa kohtaa, mutta täytyy muistaa edetä vain siihen asti, mihin silmä loppuu, ei liian alas tuolla ulkokulmassa, jotta silmä ei ala roikkumaan alaspäin. Jotta tämä selviäsi, että missäs kohtaan se siis on, niin laita sivellin silmäkulmasta kohti kulmakaaren päättymistä, näin linja on selkeä.

Lisää tarvittaessa sävyä ja sivele sitä myös sisänurkkaa kohden ja nostaa ylöspäin kohti kulmakarvoja, mutta ei kuitenkaan täysin kulmakarvoihin asti. Pelkästään ripsiväriä lisäämällä, tästä voisi tehdä luonnollisen silmämeikin arkeen. Toki sävyä voisi sipaista myös alaluomelle.

Mutta tästä jatketaan, eli seuraavaksi otetaan pienin siveltimistä ja painellaan sillä tumminta sävyä nyt siihen samaan kohtaan, mistä äsken aloitettiin, mutta lisätään väriä asteittain ja häivytellään paksummalla siveltimellä. Minulla se on tuo raskain kohta, missä luomi painaa silmän päälle. Tällä tavalla saadaan silmää enemmän esille tuolla tummalla värillä. Silmän muodosta tietysti riippuu, miten silmämeikki kannattaa tehdä.

Samalla sävyllä eli Purple storm häivytellään myös alaluomen rajaus pienimmällä siveltimellä ja hieman viistosti nostetaan tuolla silmäkulman ulkoreunassa sitä viivaa ylöspäin. Näitä luomivärejä voi siis käyttää myös kostealla siveltimellä, jotta saa tarkemman rajauksen. Yläripsien rajaan töpötellään myös tummaa väriä ja itse rajausta ei tarvitakaan.

Viimeistellään vaalealla helmiäisellä ja painetaan litteällä keksikokoisella siveltimellä Light champagne sävyä keskelle liikkuvaa luomea vain täplä ja hiukan silmän sisäkulmaan antamaan valoa katseelle.

Lopputulos kruunataan ripsivärillä ja en voi tätä My Toy Boy – ripsaria kyllä hehkuttaa tarpeeksi, sillä se on aivan mieletön ja kestää todella pitkään. Tämä jos mikä, on kyllä testaamisen arvoinen, jos et vielä ole tätä kokeillut. Tällä saa kauniit ripset ilman taivuttamista, mutta yleensä kyllä taivutan ripset, nyt en tässä tilanteessa ennättänyt kaivaa taivuttimia esille, mutta kyllä niistä silti tuli hyvät.

Silmämeikkiin tarvitaan muutama juttu ja näillä kyllä pärjää pitkälle, kun vaihtelee sävyjä ja yhdistelmiä ja Diego dalla Palman Refill-palletti on siitä kätevä, että siihen voi hankkia lisäsävyjä, kun siltä tuntuu.

Tällä meikillä voisi kyllä liikkua päivisinkin, mutta varsinkin iltameikkiin tämä on aika hyvä yhdistelmä. Sinua voi myös kiinnostaa postaus kasvojen muotoilemisesta ja sumusilmämeikin tekeminen ja se löytyy täältä ja helmiäisiä kauniita sävyjä meikkiin, löytyy täältä.

Nyt kannattaa hyödyntää alekoodi verkkokaupassa, sillä sain jaettavaksi koodilla REFILL uutuuspaletista -15% alennusta ja koodia voi myös käyttää kaikkiin kaupassa oleviin tuotteisiin, vappuaattoon saakka eli 30.4. Verkkokauppaan pääset tästä.

4 Comments

 • 1NALLEPUH

  Kauniit savyt meikkipaletissa, josta loihdit itsellesi kauniin meikin. Hyvin käy arkeen ja juhlaan. Tuota ripsaria täytyy kokeilla kun tulee taas aika sitä ostaa ja noilla meikkausohjeilla kyllä onnistuu⚘

 • Tiia

  Aivan ihanan meikit olet tehnyt ja upeat nappivalinnat. Toy Boy ripsari on maailman paras, eikä sitä ehkä edes tajua, ennen kuin kokeilee. Ei voi elää ilman.

  Ihanaa sunnuntaita Minna. <3

  • Minna

   Kiitos ja tykkäsin kyllä näistä sävyistä:) Tuo ripsari on kyllä mieletön ja kehun sitä aina kaikille, kun tulee puhetta ripsiväreistä! Mukavaa sunnuntaita! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *