Käsityöt

ROMANTTISET KESÄNEULEET

Romanttiset kesäneuleet ovat naisellisen naisen vaatekaapin perusta, mutta myös sellainen, joka ei niin perusta höttöisistä ja herkistä neuleista, saattaa joskus heltyä ja hankkia sellaisia.

Keräsin tähän postaukseen suunnittelemiani ja neulomiani neuleita. Kesä kun on vasta tulossa, niin hyvin ennättää neuloa ihania kevyitä, pitsisiä tai muuten klassisia neuleita, jotka kestävät aikaa.

Harsomainen beige neule on melkein läpinäkyvä kesäneule ja isoilla puikoilla neulottuna, se valmistuu nopeasti. Toki tätä voi myös pitää t-paidan päällä ja yhdistää myös viileinä iltoina kesämekon kaveriksi. Postaus ohjeineen löytyy täältä.

Samasta langasta, kuin tuo edellinen neule, valmistui myös isoilla puhvihihoilla neule, joka sopii tyyliltään hyvin romanttiset kesäneuleet -sarjaan ja jollain tavalla tämä muistuttaa hieman sota-ajan neuleita 45-50 luvulta. Tässä lanka on neulottu pienillä puikoilla, joten neuleesta ei näy lainkaan läpi. Postaus löytyy täältä.

Pitsit näyttävät neuleissa usein monimutkaisilta, mutta ne eivät ole vaikeita, kun pääsee ideasta kiinni. Pehmeä valkoinen toimii kahdessa eri paidassa loistavasti. Riittoisia lankoja ja taisin jälleen liioitella neulepaidan lankamenekkiä. No, kaksi pitsineuletta neuloin samoista langoista ja linkki pitkähihaiseen löytyy täältä ja lyhyeen pitsineuleeseen täältä.

Kesällä voi myös irrotella pitsin lisäksi väreillä ja tämä neule suorastaan hehkuu ja on niin mukava päällä. Pitsiraidat ovat helppoja toteuttaa ja kokoja voi tehdä isommaksi lisäämällä pitsiraitoja mielensä mukaan. Linkki neuleeseen löytyy täältä.

Toppeja tarvitsee aina ja niitä voi neuloa myös jämälangoista, sillä toppiin ei yleensä montaa kerää mene. Tämä väri on herkullinen ja silti rauhallinen sävy kesään. Klassinen malli topissa kestää aikaa ja puuvillaisena se on hengittävä ja miellyttävä kuuminakin päivinä. Edessä ja takana hoikistavat ja vartaloa muokkaavat sisäänotot eli kavennuksia ja lisäyksiä rintojen kohdalla. Linkki toppiin löytyy täältä.

Kesällä nautin neuleista ja myös niiden neulomisesta. Moni kuitenkin neuloo kesällä jo talven varastoa, mutta itse en halua talvelle kesällä suoda ajatustakaan. Jälleen on pää täynnä ideoita kesäneuleisiin, kunhan ennättäisi niitä vielä neulomaankin.

Miten siellä? Innostutko kesäneuleiden neulomisesta vai keskitytkö vain syksyyn ja talveen?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *