Käsityöt

RUUSUKRANSSI NEULEMEKKO

Ruusukranssi neulemekko syntyi ajatuksesta neuloa mukava, arkeen sopiva ja vilpoisa neulemekko kesäksi. Hihat jäivät 3/4 hihoiksi, sillä lanka loppui kesken. Mutta sepä oli hyvä niin, sillä pitemmät hihat saattavat olla liian kuumat kesällä.

Neulos on suhteellisen pientä, sillä neuloin kolmosen puikoilla ja tiheys on tuolla Love Soft 8/4 100% puuvillalangalla 26 s x 34 s. Lanka on riittävää sillä sitä on yhdessä kerässä 165 m. Lanka on ostettu pari vuotta sitten Tallinnasta ja tein tästä viime kesäksi topin. Täältä linkistä näet topista lisää ja ruusuhan sielläkin on nimessä mukana. Mutta kun ruusut ovat niin ihania ja ovat omia lempikukkiani. Siksipä tästä kehittyikin ajatus ruusukranssiin.

Valkoinen ruusukranssiin neulottu lanka cotton wool, on jämälankaa, mutta merkistä en ole varma. Tähän toki käy sama lanka, kuin mekossa itsessään, mutta minulla ei ollut toista väriä, joten tämä oli ainut sopiva myös tuon neuleen tiheyden takia, vaikka minun pitikin se laittaa kaksinkertaisena.

Ruusukranssi neulemekko on helppo neuloa ja suljettuna neuleena ylhäältä alas, se sujuu nopeasti. Tässä voi välillä tarkistella sovittamalla, millaisen pituuden tästä haluaa ja onko reiluutta tarpeeksi.

Tein muuten vielä parit lisäykset vyötärön ja lantion tienoilla tuohon mekkoon, jotta liikkuvuutta tulisi riittävästi. Ompelin vielä pienet koristeet lehdistä lisäysten päälle, mutta voi ne jättää poiskin.

Voikukkapellolla tuli kyykisteltyä, kun otettiin kuvia ja ei olisi kannattanut ja en suosittele. Yes, voikkukkataharat sain ärsyttävästi peppuun, joten jouduin heti pyykille. No, onneksi ne lähti pesussa, kiitos vihreän sunlight-saippuan.

Metsässä kuului ihana lintujen sirkutus. Tämä kevät on vielä niin ihanaa aikaa, vaikka tässä olekin allergioiden takia ollut sairaana ja ääni poissa. Nyt olen onneksi jälleen kunnossa. Rakastan silti kevättä, sen tuoksua ja tuota sirkutusta. Mutta pieni pyyntö olisi lintusille, ettei ihan ikkunan edessä ja aamu neljältä heti sitä konserttoa, please!

Oletko sinä ruusujen ystävä ja huolisitko sinä tällaisen kranssin neulemekkoasi koristamaan? Ruusukranssin ohje löytyy Ravelrystä minun omilta sivultani ja jälleen suomeksi ja englanniksi. Ohjeet ovat XS-S-M-L-Xl-XXL ja sinne pääsee tästä linkistä.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *