Käsityöt

IDEA MEKKOJEN KIERRÄTYKSEEN

Idea mekkojen kierrätykseen lähti siitä, kun näin ystäväni Tuulan, melkein vuoden tauon jälkeen. siinä jutellessamme tuli puhe minun ompelemisesta ja nauroimme kangaskassia, josta pursuili uusia kankaita. Hän taivasteli ompelemieni mekkojen määrää ja kehotti miettimään kirpputorille menemistä.

No, hän on oikea mestari löytämään huippujuttuja kirpparilta ja minä en yleensä löydä mitään. Mutta siitä se ajatus sitten lähti. Niin ja myös siitä, ettei mekot tahdo enää mahtua kaappiini, joten tarttis vissiin tehdä jotakin.

Idea mekkojen kierrättämiseen on siis seuraava. Kierrätän mekot eteenpäin ja toivottavasti sinä innostut ja näin minä saan ommella uusia mekkoja, sekä jakaa täällä ideoita. Katsotaan toimiiko tämä idea.

Heitän tähän nyt muutamia mekkoa huutokirppismyyntiin. Esittelen mekon ja kerron siitä vähän ja jos kiinnostut, voit tarjota siitä maksun ja korkein maksu tietysti voittaa. Laita kommenttiin mekon numero ja jos kaupat tulee, niin lisään siihen vielä postimaksun 10 e. Voit toki laittaa myös tuonne mysteriousmx3@gmail.com viestiä, mikäli et halua julkisesti näitä huutaa. Päivitän sitten tuota listaa.

 1. Kukkamekko on samettia ja siitä löytyy postaus täältä. Tyylikäs ja katseita keräävä mekko on miellyttävä päällä ja toimii parhaiten syksyllä ja talvella. Pituus olka-vyötärö 40 cm, hameosa 82 cm. hihan pituus 59 cm ja vyötärön leveys 100 m (kietaisumalli) ja mekko levenee reippaasti helmaa kohtaan ja on 255 cm leveä. Lähtöhinta 25 e. Tarjottu 30 e Myyty

2. Ohuesta ja hiukan venyvästä juhlakankaasta ompelin viistohelmaisen mekon lähinnä juhlaan, mutta taitavasti asustettuna tämä käy vaikka arkeen. Leggarit ja nahkarotsi sopisivat myös rouheutta antamaan, joten voisi pitää myös tunikana.

Pituus rinnalta lyhyt sivu 70 cm ja pitkä sivu 77 cm. Ympärysmitta rinta 90 cm, helma 120 cm. Lähtöhinta 10 e.

3. Mekko on ommeltu neuletakista, joka oli minulle turhan lyhyt, joten siihen liitin vain alaosan ja mekkohan siitä tuli. Lähtöhinta 6 e. Mekon pituus 104 cm ja neuletakki on Sisley koko S.

4.Tumma sifonkinen mekko on suhteellisen löysä, joten voidaan pitää aukinaisena ilman vyötä tai vyön kanssa. Alle kannattaa pukea alushame. Pituus 124 cm ja leveys 130 cm. Lähtöhinta 18 e.

Tarjottu hinta 30 e. Myyty

5. Viskoosi on miellyttävä materiaali ja ihana kesällä. Mekossa on mukavasti väljyyttä. Sujautetaan pään yli, eli ei ole vetoketjuja tai nappeja. Postaus löytyy täältä. Pituus 130, Ympärysmitta rinta 92 cm ja vyötärö 80 cm. Lähtöhinta 16 e.

Tarjottu hinta 20 e. Myyty

6.Rento neulosmekko arkeen, mustilla graafisilla ruusuprintillä. Pituus 85 cm ja ympärysmitta rinta 92 cm. Lähtöhinta 8 e.

7.. Punainen mekko toimii hyvin päivisin office-tyyliin ja illalla sillä voi hyvin jatkaa vaikka afterworkille tai terassille. Tyylikkäässä mekossa on aavistus lycraa, joten pysyy ryhdissä, eikä rypisty. Pituus 84 cm, ympärysmitta rinta 90 cm ja helma 114 cm. Lähtöhinta 20 e.

8. Kietaisumekko on hyvä idea, postaus löytyy linkistä ja niitä mielelläni olenkin ommellut. Tässä yksi värikäs peruskietaisumalli. Pituus 90 cm, leveys vyötäröltä 94 cm, hihansuut 24 cm. Lähtöhinta 12 e.

Tässä siis idea mekkojen kierrätykseen ja arvaat vaan, että uudet kankaat on jo kasteltu ja silitetty ja ne odottavat vain saksien tanssia kankaalla ja muotoilua mekoksi.

11 Comments

 • Sari Koo

  Ihania mekkoja kaikki ja kierrätys on loistava idea!:). Onko tuosta viimeisenä olevasta kietaisumekosta kuvaa edestäpäin? En saa tuota linkkiä auki.
  Sinulla on myös tosi upeita neuleita, raskitko niitä laittaa myyntiin? T. Sari

  Ps. Kuinka pitkä olet? Yritän hahmottaa minkäpituisia mekot olisi 164 cm pituisellla.

  • Minna

   Kiitos kovasti! Kiva, jos tykkäät, että oli hyvä idea:) Mua vähän jännitti:D Linkki on korjattu, kiitos, kun kerroit.:)
   Olen 157 cm pitkä ja painan noin 51 kg. Rinnanympärys on jotain 88 cm ja lantio about 90 cm. Joten pituuden suhteen olisi just sulle sopiva. Siinä mekossa on hiukan lycraa, joten antaa hyvän istuvuuden.
   Jos tämä toimii, niin voin hyvinkin myydä noita neuleitakin:)

 • Riitta

  Hei,tosi hyvä idea . Olet kyllä taitava ompelemaan ja mekkosi ovat kauniita. Itse ompelen lähinnä suoria saumoja ja hermot eivät kestä monimutkaisempia kuvioita.Aurinkoista kesää ja rentouttavaa LOMAA !😊terv.Riitta

 • Sari Koo

  Minä kilpailen vielä tuosta nelosesta ja tarjoan siitä 30 €. Lisäksi tarjoan mekko numero ykkösestä 25 €. Jospa joku näistä kolmesta mekosta päätyisi minulle:).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *