Käsityöt

AURINGONLASKU SUKAT

Lanka saatu yhteistyössä Sagawool

Auringonlasku sukat sain valmiiksi jo viikko sitten, mutta viime viikko piti minut kiireisenä, enkä ennättänyt ohjetta saada aikaisemmin valmiiksi.

Aurinko porottaa nyt ihanan helteiseltä taivaalta ja minä täällä vaan postailen villasukista. Mutta nämä ovat erityiset sukat minulle. Auringonlasku sukat ja sopivat juuri kesäiltaan, kun aurinko hehkuu vielä oranssina ja hiukan jo varpaisiin hiipii viileys. Toki sopivat mihin aikaan vaan. Myös aamuun, kun haluaa sipsutella terassille tai parvekkeelle juomaan aamukahvia.

Niin pirteän ja ihanan sähäkät näistä sukista tuli, että tulee ihan hyvä ja kesäinen mieli. Erityiset näistä minulle tekee tuo huikea värisävy. Langan värisävyn nimi on nimittäin Kristallikimara, tässä upeassa ja hehkuvassa oranssissa langassa. Langan värjäsi minulle toiveideni mukaan Sagawool, jonka kanssa tämä sukkajuttu tehtiin yhteistyönä.

Ilahduin kovin, kun tiedustelin häneltä, että mikä langan värisävyn nimi on ja hän vastasi, että Kristallikimara ja onhan tämä täydellinen väri minulle. Niin, sinulle, joka vierailet täällä ensimmäistä kertaa kerron, että rakastan sähäkkää oranssia, punaista ja kaikkia lämpimiä sävyjä. En välitä lainkaan vihreästä ja sitä minulle aika usein tarjotaan, niin vaateväriksi kuin meikkiinkin.

Sukkalanka on fingering ja suositus puikoille 2,5. Villaa 75% ja polyamidia 25%. Kerässä on 100g = 400 m. 36 kokoisiin sukkiini meni noin 300 m tästä kerästä. Sukat ovat nilkoista suhteellisen tiukat, sillä haluan sukat, jotka eivät valu jalasta. Mutta tässä sukan ohjeessa on mahdollisuus tehdä myös hiukan leveämmät varret helposti lisäämällä mallikuvioiden väliin nurjia silmukoita. Mallikuvioita kiertää varressa kolme ja pohja on neulottu sileänä.

Auringolasku sukkiin tein mallikaavion, jonka mukaan on helppoa seurata kuvion etenemistä. Kantapää on tehty joustinneuleena.

Kyllä näin pirteillä sukilla on kiva kesällä sipsutella. Itse olen viime vuosina mieltynyt villasukkien pitämiseen läpi vuoden. Kotona vedän aamulla heti villasukat jalkaan, kun herään ja aikoinaan en voinut sietää villasukkia. Niin sitä ihminen muuttuu.

Nyt näitä sukkia on kiva välillä neuloa, sillä harmittavan helposti sukat kuluvat puhki, tai no minulla ainakin. En tosin aina ole tajunnut ihan sukkalankaa käyttää, joten tässä on nyt sitten lanka ihan sukkia varten.

Mikäli kiinnostuit sukista ja niiden ohjeesta, niin se löytyy Ravelrystä Kristallikimaran tililtä suomeksi ja englanniksi. Auringonlasku sukat ohje löytyy täältä.

2 Comments

  • 1NALLEPUH

    Miten ihanan sähäkkä ja hehkuva väri! Tuon langan nimen ainakin muistaa 😁 Kaunis kuvio ja niin sun väri!
    Villasukat on kyllä mullakin aina jossain saatavilla, kun ei koskaan voi tietää milloin varpaat haluaa lämpimään. Ja kyllä villasukkia voi käyttää ympäri vuoden ja niitä on kiva tehdä kun tulee valmista, suht nopeasti⚘

    • Minna

      Hei, eikö vaan ole mahtava väri ja mikä nimi!!:D Villasukille on aina tarvetta ja toisaalta hyvä, kun niitä voi aina tehdä uusia, jos nyt sattuu joskus reikiäkin tulemaan. Mulla ei niinkään kantapäät vaan päkiät kuluu:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *