Käsityöt

AINA TYYLIKÄS KIETAISUMEKKO

Aina tyylikäs kietaisumekko on kyllä jokaisen vartalon unelmavaate. Se tuo ne parhaat puolet esiin korostaen niitä ja häivyttäen ne huonommat puolet. Kätevästi sopiva vaate on tyylikäs työelämään, kuin myös perusarkeen ja aina olet muodissa mukana.

Tyhjensin tuossa vähän aikaa sitten vaatevarastoani, lähinnä mekkoja ja olihan minulla ajatuksena ommella varastossa olevista kankaista uusia luomuksia. Onhan noita kankaita taas tullut aika pino. Mukavaa, kun mekot lähtivät uusiin koteihin, jotta ei turhaan tule heitettyä roskiin.

Kirpputorille paikan päälle en vielä usuttaisi ihmisiä lähtemään, vaikka tilanne onkin jo rauhoittunut, joten siksi tekaisin mekkokirpparin omille sivuilleni. Tästä joku facebookissa minulle huomautti, kun pyysin hintaa myös noista postituksista, että miksen myy kirpputorilla. No, olihan tässä se etu, että ympäri suomen saattoi osallistua kirppisostoksiin, eikä vain sillä paikkakunnalla missä minä olisin ollut näitä myymässä. Nytkin pari mekkoa lähti ihan toiselle puolelle maata, joten siinä mielessä kirppis oli onnistunut.

Aina tyylikäs kietaisumekko on helppo saada istuvaksi, kun ompelee yläosan erikseen. Näin tuo notkoselkä, tai liian lyhyt selkä, tai liian pitkä selkä, saadaan mekossa istuvaksi, eikä sinne tule ikävää pussia. Ainakin minulla tämä malli toimii paremmin.

Lisäksi huomasin, että on järkevää tehdä mekko kunnolla menemään edestä päällekkäin, jotta tuulessa ei tarvitse stressata, vilkkuuko pikkarit.

Kangas oli hiukan joustavaa, joten kietaisuna se auttaa myös mekkoa myötäilemään paremmin vartaloa. Muutama ryppy tuossa vyötäröllä piilottaa mukavasti niitä ylimääräisiä makkaroita, joten suosittelen tekemään muutaman rypyn kohtaan, mihin liitetään solmittava vyökaistale.

Mekon voisi solmia myös eteen, mutta tykkäsin siitä enemmän takana. Takaa mekko onkin aika suora, vaikka hiukan onkin sivusaumoista alaspäin levenevä.

Tästä kietaisumekosta tuli enemmän arkimekko, joten pääsee päälle hiukan useimmin. Mitä lie kukkasia ovatkaan tuossa printissä, mutta hyvin ne minusta sopivat taustan koristeomenapuihin. Miten olikaan jokunen puu aivan hulluna kukista ja joissakin oli vain muutama kukkanen. Silti sijaitsivat suhteellisen lähellä toisiaan.

Vaikka välillä hävitän/myyn vanhoja kietaisumekkoja, niin aina on hyvä olla jokunen kaapissa. Tämä mekko on tehty jo muutama vuosi sitten, mutta se on ollut kyllä tosi paljon käytössä. Oletko sinä kietaisumekon ystävä?

2 Comments

  • 1NALLEPUH

    Kietaisumekot on kyllä niin kivoja, rentoja, tyylikkäitä ja tarvittaessa juhlaviakin. Siis toimiva vaate joka hetkeen, voi kun vielä osais tehdä semmoisen kun kaupoista aika huonosti olen löytänyt. Ihanat kuvat⚘

    • Minna

      Kietaisumekko on kyllä monitoimivaate ja mekkoja voisi käyttää myös vaikka farkkujen kanssa, joten arkeen ja juhlaan. Uskon sen, ettei ehkä kaupoista niin löydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *