Käsityöt

KUKKIVA PELLAVAMEKKO

Kun rakastaa kauniin värisiä kankaita ja kukkia, tulee sellaisia kankaita hamstrattua varastoon ja nyt oli aika antaa tämänkin mekon kukkia. Kangas löytyi jo aikaisin keväällä ja en kovinkaan paljon miettinyt mallia ja kankaan määrää. Kukkiva pellavamekon hemaiseva värimaailma ihastutti ja mietin ompelevani tästä ensin hieman yksinkertaisemman mekon. Sellainen suora ja eleetön ja ehkä hiukan pliisu.

No päätin kuitenkin, että hihoissa pitää olla puhvia ja helmassa rimpsua. Meinasi pituuskin loppua kesken, mutta sain kikkailtua helmaan jatkeen, joka koostui melkein tilkuista, mutta onneksi sitä ei kukaan huomaa, kun rypytyksiin nuo saumat uppoavat. Eli ei taisteluitta tämäkään mekko syntynyt ja oma oli vikani, kun aloin muuttamaan suunnitelmaa, miettimättä kankaan menekkiä.

Alemmassa kerroksessa on vaaleanpunaista vuorisilkkiä, johon kiinnitin tuon noin 10 cm kaitaleen rypytettyä kukkakangasta. Näin ei haittaa, vaikka helmat heiluvat ja päällinen nousee paljastaen alemman kerroksen. Sen voisi vaikka kuvitella aluspuvuksi. Eli tässä vinkki sinulle, joka huomaat leikanneesi liian lyhyen mekon. Siitäkin selviää.

Mekossa on takana vetoketju, joka helpottaa pukemista. Hihoissa kuminauhakujat ja kuminauhat kiristävät hihat puhviksi.

Kepeän kesäinen ja kukkiva pellavamekko oli reissussa todella mukava ja vilpoisa näissä helteissä. Olin nimittäin pressimatkalla Ahvenanmaalla ja uumoilinkin sään olevan suorastaan tukahduttavaa. No, onneksi saarella kuitenkin hiukan tuuli, joten ei läkähdytty, Tulipahan kangas testattua ja voi todeta, että pellava on kiva kangas kesähelteisiin. Ihmettelin myös sitä, ettei kangas rypistynyt kovinkaan paljon laukussa, joten varmaankin tässä kankaassa on jotakin muutakin seassa, koska yleensä pellava rypistyy helposti.

Löytyihän sieltä melkein samanlaisia kukkia, kuin mekossakin, joten kukkiva pellavamekko sai taustalle saman sävyisiä kukkasia. Ahvenanmaa oli täynnä ihania kukkajuttuja, mutta siitä reissusta tulee erikseen postaus lähipäivänä.

Mikäli pidät kukkamekoista, niin täältä löytyy yksi kiva ompelemani mekko.

Oletkos sinä ommellut/omistatko pellavasta tehtyjä mekkoja? Oletko tykännyt käyttää niitä näin helteillä? Tiedän, että on ihmisiä, jotka vallan kulkee pellavaisissa vaatteissa kesäkuumalla. Itse en omista kuin pari pellavakankaista mekkoa. Yksi tuolla on ostettuna ja sitäkin pitää alkaa muokkaamaan sopivaksi, sillä se ei oikein istu. Tämä on niin tuttua, aina se kone pitää ottaa esille:)

6 Comments

 • Souliina

  Tuo sinun mekkosi on aivan mielettömän kaunis ❤️ samoin kuin se toinen kukkamekko, joka oli reissussa mukana.

  Täytyykin käydä kangaskaupassa katselemassa pellavasekoite kangasta ja yrittää ommella itselleni vastaavanlainen

  Aurinkoista viikonloppua 💛

  • Minna

   Kiitos Souliina <3 Kiva, kun innostuit ompelemisesta! Se on vain se aloittamisen vaikeus, mutta siitä se sitten etenee.
   Minä olen vähän yrittänyt vältellä kangaskauppoja, kun mulla löytyy noita kangasjämiä, joista voisi myös jotain kehitellä 🙂

 • 1NALLEPUH

  Niin on kaunis ja kesäinen mekko, sopii niin sinulle. Mulla joskus ollut pellava puoli hame ja tuntui, että se meni ryppyyn jo kun pälle laittoi. Kuvissa mekko hehkuu kilpaa kantajansa kanssa⚘

  • Minna

   Kiitoa paljon Nalle <3
   Totta, että pellava rypistyy, mutta luulen, että tämä kun ei ollut täyspellavaa, niin se ei mene niin ryppyyn. Oli iloinen ylläri minullekin!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *