Käsityöt

PUNAINEN PITSIKUKKAINEN MEKKO

Punainen pitsikukkainen mekko tuli ommeltua ennen Ahvenanmaan matkaa. Tämä mekko oli ollut kyllä suunnitelmissa jonkin aikaa, mutta sopivaa kangasta ei löytynytkään niin helpolla. En edes ollut päättänyt millaisesta kankaasta sen ompelisin ja kävinkin muutamassa kangaskaupassa kankaita tiirailemassa.

Aina ei löydä mitä haluaa ja sitten, kun aikaa on vain vajaat puoli tuntia, ennen ystävän treffaamista, jota ei ole nähnyt melkein vuoteen ja joka on tullut Oulusta asti, niin sitten silmä osuu punaiseen kukkapitsiin.

Ajatuksella, että vain vilkaisen valikoimaa, huomaan kankaan ja ihastun. Se oli juuri sitä, millaisesta mekkoni voisin ommella ja vaikka se liikkeessä näytti oranssilta, mikä olisi ollut vielä parempi, niin kyllä se kuitenkin on punainen väriltään. Sopii sekin, koska rakastan myös punaista.

Ostin varalta punaista trikoota mekon aluspuvuksi, mutta onneksi sitä ei tarvittu, kun alushame toimikin paremmin. Puuterinvärisenä, se hiukan muistuttaa ihoa, joten pitsi pääsi paremmin esille. Tuon trikoon kanssa se näytti tunkkaiselta ja pitsiset kukat eivät päässeet oikeuksiinsa. No, tuosta trikoosta toki voi ommella vaikka toisen mekon.

Punainen pitsikukkainen mekko vaati hiukan pohtimista, kuinka päin sen parhaiten leikkelisi. Hulpioreunoja myötäili nuo kukkaset aaltoillen, joten oli selvää, että helmaan ne kannatti asetella, mutta sitten tuon miehustan sovittaminen niin, että kukat erottuvat kauniisti, se vaatikin hiukan leikkelyä.

Nimittäin leikkasin kukkajonoja ja asettelin ne sitten kainalosta olalle ja takaa takaisin kainaloon. Niiden pitää tietysti asettua niin, että kukat näyttävät kuin ne olisi siihen vain nosteltu. Vähän tietysti kukkaset kääntyvät kainalossa, mutta toisaalta ne näyttävät silloin enemmän luonnollisilta ja irtonaisilta, mikä minusta oli se hauskin juttu.

Onneksi näitä pystyi leikkaamaan niin, ettei tarvinnut huolehtia siitä, että ne purkaantuisivat. Ompelin ne kiinni päältä koneella hiukan mukaellen pitsikukkien reunoja. Takana on pitkä piilovetoketju ja mekko on samaa tyyliä myös niskasta eli suora, kuten edessä. Edessä ja takana pienet sisäänotot auttavat mekkoa istumaan paremmin.

Punainen pitsikukkainen mekko on materiaaliltaan mukavan pehmoinen, eli ei lainkaan kova tai sellainen, joka hankaisi vaikkapa kainalosta. Yllätyin materiaalin pehmeydestä ja mukavuudesta. Ainoa, mitä pelkään on se, että kukkaset takertuvat johonkin ja purkautuvat. Joskus laukut ja korut ovat syyllisiä tähän.

Mikäli sinua kiinnostaa pitsimekot, niin täältä löytyy viime kesän suosikkimekkoni, pitsiä tietysti.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *