Käsityöt

VALKOINEN MEKKO MERELLÄ

Valkoinen mekko merellä, on jatkoa postaussarjaan, jossa esittelen merellä, laivan kannella ompelemiani mekkoja. Tämä mekkohulluus kun iski jälleen ja kun löydän inspiraatiota antavia kuvia tai ideoita elokuvista, somesta ja kaupungilla kulkiessa, niin niitä mekkoja sitten tulee ommeltua.

Mutta nämä kuvat eivät olekaan edelliseltä pr-reissulta, vaan olimme miehen kanssa ihan kahdestaan viettämässä 25. hääpäivämatkaa. Olimme nimittäin puhuneet jo vuosi sitten reissusta johonkin kauas, mutta kuinkas kävikään, kiitos koronan, reissumme kohteeksi valikoitui Ahvenanmaa. Ihan mukava kesäretkikohde ja kun säät suosivat, niin mikäs siinä.

Valkoinen mekko merellä on puuvillakangasta, jossa on reikäpitsiä kukkien malliin. Puuvillan valitsin sen vuoksi, että se on käytännöllinen myös arjessa, joten tästä ompelin ihan perusmekon, ihan mihin vaan tilaisuuteen tai arkeen sopivaksi.

Ostin tähän kankaaseen myös alushameeksi vuorikangasta, ohuempaa puuvillasekoitetta, mutta se jäi käyttämättä. Alle puin jälleen kerran, sen aina toimivan puolialushameen. Minua huvittaa, että miksi aina ostelen noita vuorikankaita, kun sitten kuitenkin käytän samaa alushametta. No, tärkein syy aluskankaan pois jättämiseen oli se, etten halunnut mekosta liian paksua ja näillä keleillä liian kuumaa. Näin tämä tuntui toimivan hyvin. Voihan sen alushameen ommella ja kiinnittää myöhemminkin mekkoon, mikäli sille on tarvetta.

Mekon miehustassa on muutama muotolaskos rintojen kohdalla ja rintojen alla, sekä selässä. Leikkasin hameosan puolitoistakertaisena, eli kankaan leveys 1,5 kertaa ja toisesta puolikkaasta leikkasin hihat. Poimutin hameosan rypyille ja kiinnitin sen yläosaan. Olen ihastunut puhvimaisiin hihoihin, joten ompelin sellaiset tähänkin mekkoon.

Pääntie näytti valjulta pelkästään käännettynä, joten tein kankaan loppukaistaleista kapean kaksinkertaisen rypytyksen koristeeksi ja kiinnitin sen kiertämään pääntietä. Reunat huolittelin siksakilla. Takana on pitkä vetoketju helpottamassa pukeutumista.

Perusmekko pitsisellä kankaalla ja ainakin mukavuudesta annan pisteet. Ehkä tämä on hiukan löysähkö vyötäröltä, mutten halunnut mekkoa liian vartaloa nuolevaksi, sillä silloin se on myös turhan lämmin näillä helteillä.

Kyllä merellä oli taas ihana katsella auringonlaskua ja karuja kalliosaaria. Viime kerralla meri oli hiukan erilainen sävyltään, nyt se oli hiukan tummempi. Ahvenanmaalla olikin sunnuntaina vain 22-24 astetta, Helsingin 30 asteeseen verrattuna, joten vaihteeksi se oli mukavaa ja vielä leppoisa tuulikin auttoi asiaa. Oletko sinä käynyt Ahvenanmaalla tai oletko suunnittelemassa sinne reissua tänä kesänä?

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *