Sisustaminen

PIENTÄ PINTAREMONTTIA

Kaupallinen yhteistyö Sortter kanssa

Tämän kesän suunnitelmana oli tehdä pientä pintaremonttia paritalokodissamme. Ollaanhan tässä asuttu jo kohta 19 vuotta.

Miten aika lentää kuin siivillä, sillä vastahan tämän talon valmistumista kävimme viikon parin välein kurkkimassa ja miten onnellisia olimme, kun pääsimme muuttamaan pienestä kaksiosta riittävän suureen asuntoon.

Tyttäret olivat silloin 2- ja 5 -vuotiaita ja ihmeissään uudesta kodistamme ja sen tilavuudesta. Muistan kuinka he leikkivät ensimmäiset viikot joko rappusilla, tai rappusten alla olevassa komerossa. Omat huoneet eivät silloin vielä niin kovin kiinnostaneet, sillä tärkeintä oli olla siellä, missä me vanhemmatkin touhusimme.

Nyt tyttäret ovat muuttaneet omiin koteihinsa ja me päätimme miehen kanssa repäistä ja tehdä pientä pintaremonttia ja kunnostaa alakerran olohuonetta uuteen uskoon.

Hyvä suunnittelu on puolet tehdystä työstä, tai no melkein, mutta kyllä se auttoi homman etenemisessä. Mies on tässä loistava, sillä kaikki mitä pitää hankkia, löytyy listalta. Hiukan olemme erilaisia, sillä minä olisin ehkä vain googlettanut millaisia maaleja täytyy käyttää ja ehkä mitannut neliöt ja sitten ampaissut maalikauppaan ostoksille. Ehkä olisin joutunut käymään ostoksilla useamman kuin kerran, mutta nyt miehen listan perusteella ostokset hoituivat helposti ja eipä tainnut mitään olennaista puuttua.

Maalisävyn sain valita, mutta tulin siihen tulokseen, että valkoinen on ajaton, tyylikäs ja siihen on helppoa lisätä muilla väreillä tunnelmaa. Saatan innostua väreistä, mutta niihin helposti kyllästyy, joten sisustusta vaihtamalla saa erilaista tunnelmaa ja lämpöä kotiin helpommin. Valkoisella saa minun mielestä kuitenkin raikkautta ja puhtautta ja sitä me tällä maalipesulla tavallaan haimmekin.

Olohuone ja eteinen ovat tavallaan yhtenäistä tilaa, joten kun maalataan olohuone, on pakko jatkaa myös eteiseen. Rappusetkin ovat siinä samassa junassa, mutta niihin emme tänä kesänä lähde maalia sutimaan.

Seinät vielä menee helposti maalaten, mutta ruiskumaalatun katon maalaaminen otti kyllä voimille. Mies raukan harteilla oli katon maalaus, sillä enhän minä edes jatkovarren kanssa sinne kunnolla yletä. Minä sudin nurkat, välit ja pienet piperrykset ja mies sitten maalasi tartuntapohjamaalin kattoon, ristiin rastiin sutien.

Tarkoitus oli vain saada puhtaalta näyttävä katto, sillä aika, sekä takan ja kynttilöiden polttaminen oli harmaannuttanut kattoa. Lisäksi valaistus menee nyt uusiksi, joten kiskovalaisin sai lähteä. Näitä reikiä ja jälkiä oli pakko paikata maalaamalla ja se oli myös niitä tärkeimpiä syitä maalausurakan aloittamiseen.

Jestas, mikä työ!! Ei siinä kauaa pystynyt huilimaan välillä, sillä valmista piti saada päivän aikana. Onneksi nuo välit helpottivat hiukan tätä urakkaa, kun pystyi jaksottamaan maalaamista niiden mukaan.

Haju ei ole vielä hälvennyt, kun kirjoitan tätä, mutta yläkerrassa se ei enää niin tunnu. Tai sitten olen jo niin pökerryksissä, etten enää sitä huomaa. Mutta maalaushommat on nyt tehty ja siitä olen iloinen.

Remontoidessa budjetti on hyvä tehdä etukäteen selväksi ja yrittää pysyä siinä, mikäli ei tule suuria yllätyksiä. Me yritämme pärjätä tee-se-itse remppaamalla, niissä jutuissa, missä pystymme ja säästämme rahaa. Toki ammattimiehet hoitavat homman helpommin, mutta se olisinkin ollut sitten huomattavasti isompi kuluerä.

Remontti vie tietysti rahaa ja aina se ei onnistu etukäteen säästämällä, mutta mikäli remonttia on tehtävä, voi silloin harkita remonttilainan ottamista.

Sorter on kilpailutus ja -vertailupalvelu, joka auttaa löytämään ilmaiseksi edullisimman lainan pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Näppärä palvelu, joka toimii yhdellä hakemuksella.

Remonttilaina on vakuudeton laina, jota voi hakea pienempään remonttiin 1000 euron, tai hiukan suurempaan kodin muutokseen 60 000 euron verran. Kun kilpailuttaa remonttilainan, voi säästää laina-aikana jopa tuhansia lainakustannuksissa.

Laina-ajan, joka on vuodesta 15 vuoteen, voi itse valita ja korko on alkaen 4 %. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita ja lainatarjoukset saa muutamassa minuutissa.

 Sortterilta saa parhaan koron takuun. Eli mikäli löydät lainan kilpailuttamisen jälkeen lainan vielä alhaisemmalla korolla, he maksavat erotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Niin, ei tämä meidän pieni pintaremontti lopussa vielä ole. Ensi viikolla teemme toivottavasti taikoja parketille ja saamme sen palautettua suunnilleen sellaiseksi, kuin se oli alussa. Tähän projektiin lisätään vielä keittiön lattia, joka on myös samaa tilaa, kuin olohuone ja eteinen. Keittiön katto oli onneksi erillään muusta tilasta, joten siihen ei tarvinnut koskea.

Päätimme myös heittää vanhat huonekalut kiertoon ja uudistaa koko olohuoneen. Yli kymmenen vuotta vanha sohva oli alusta asti huono istuttava ja kerran sen olen jo päällystänyt, joten nyt se saa lähteä, eikä sitä tule ikävä.

Uusi sohva on hankittava ja nojatuoleja ja muuta, joten vaikka olen innoissani ollutkin tästä projektista, niin on tässä ollut miettimistä. Mies ei ole ollut mitenkään innoissaan ostoksille lähtemisestä, mikä ei yllätä.

Hiukan stressasin sohvan ostoa, sillä edellisen sohvan valitsin minä ja pieleen meni, joten nyt olen jankuttanut siitä, että hänen on käytävä jossain välissä istumassa se sohva, mistä haaveilen. On kuulemma jo joskus istunut siinä, joten onko luotto minuun kova, vai mennäänkö vain riskillä:)

Onneksi on alennusmyyntejä, joissa on nyt tuntuvia alennuksia, kunhan jaksaa kierrellä. Jonkin verran olen myös katsellut netissä tarjouksia, mutta haluan nähdä tuotteet kunnolla livenä.

Ensi viikolla menemme käymään ”jokakesäisellä asuntomessukierroksella”, jos sieltä vielä löytyisi vaikka inspiraatiota valaisimien suhteen. Eihän tämän sisustamisen kanssa kiire ole, mutta kun kaikki tavarat, jotka kaipaavat säilytyskalustetta, ovat yläkerrassa, niin onhan siinä omat juttunsa. Kyllä sitä nopeasti haluaisi kaiken paikalleen.

Kyllä se on helteillä aikamoista tämä remppaaminen ja hiki tulee jo tikkaille kiipeämisestä. Onneksi on taas muutaman päivän tauko ja aikaa nauttia myös tästä lomasta.

Miten siellä? Onko siellä suunnitelmissa pientä pintaremonttia vai suurempaa muutosta kotiin?

4 Comments

 • Tiia

  Hitsi olette reippaita, kun olette tehneet näillä helteillä remppaa ja tuon katon maalaaminen on aika raskasta hommaa. Niin totta, että säästää voi alennusmyynneistä ja nyt onkin hyvät ajat. Lisäksi lainojen vertaileminen on aivan ehdoton juttu. Loistava palvelu tuo Sortter, että saa helposti vertailtua eikä tarvitse olla yhteydessä joka pankkiin. Monesti sitä helposti hakee lainaa sieltä, jossa on aina asioinut ja ollut vaikka asiakas lapsesta saakka, kun vanhemmat ovat jonkun oman pankkinsa lapsille laittaneet. Mutta sitä voi säästää aivan mielettömästi kilpailuttaessa lainaa.

  Kivaa kesäviikkoa Minna. <3

  • Minna

   Joo, on hiukan ollut hiki hatussa ja niskat jumissa, mutta kyllä se sisulla tässä on mennyt:)
   Sorter on kieltämättä nopea ja helppo tapa saada paras vaihtoehto lainoihin. Minulla myös on ollut sama pankki lapsesta asti, joten kyllä sitä kannattaa hiukan miettiä kunnolla, ennen päätöksiä.
   Mukavaa viikkoa! <3

 • 1NALLEPUH

  Reippaita ootte kun näillä helteillä hommiin rupesitte. Mutta onhan se siten kiva kun kaikki on valmista ja saa ihailla oman käden jälkeä. Omakin koti kaipaisi pientä pintaemontttia, mutta vielä on liian tuoreessa muistissa mökkiremontti. Laitettiin uusiksi kaikki mahdollinen 1800 luvulla rakennettuun mökkiin sisäpuolelle. Ja kun remonttikaverina on perfektionisti ei yhteenotoilta aina vältytty, mutta valmista tuli ja on se hieno, vaikka itse sanonkin. Tuollaiset remonttilainat on käteviä jos säästössä ei ole tarpeeksi ja useinhan remontin edetessä homma voi laajeta tai karata kädestä. Ja hyvä kun sortteri hoitaa kilpailutuksen ja itse voi vain tarttua pensselin varteen🙂
  Iloa ja intoa loppuremonttiin, muistakaa nesteytys näillä helteillä

  • Minna

   Voi kiitos ja huhuh! Käytiin tänään ostaan öljyä parkettiin. Sekin on oma rulijanssi, mutta ken leikkiin lähtee, se leikin kestäkööt:)
   Oi, no siitä mökistä tuli varmaan hieno. Toisaaalta on hyvä, jos toinen on perfektionisti, niin jälki on hyvää. Mutta siinä pitää sitten vaan purra kieltä ja kestää:)
   Tuo Sorter on varmasti monen pelastus ja todellakin helppo vaan keskittyä sitten itse remppaan:)
   Kiitos, me yritetään lipittää vettä ja J kokista:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *