Sisustaminen

LOHJAN ASUNTOMESSUT 2021

Lohjan asuntomessut 2021 tuli koluttua tänäkin kesänä miehen kanssa, sillä tämähän on kuulunut meidän kesäohjelmaan jo vuosia. Nyt varsinkin kiinnosti nuo sisustusjutut, sillä uusia huonekaluja ja valaisimia tässä on etsitty jo tovin ja ajattelin hakea inspiraatiota messuilta.

Aurinkoinen päivä, mutta ei niin kovin helteinen, oli innostanut muitakin lähtemään asuntomessuille ja sehän tiesi jonottelua oikein urakalla. Kaikki tuntuivat olevan kiinnostuneita niistä ensimmäisen kadun varrella olevista taloista ja kieltämättä ne vaikuttivat kaikkein mielenkiintoisimmilta.

Nappailin kuvia kännykällä, sillä en jaksanut raahata kameraa mukana ja sinne tallentui kuvia, jotka herättivät jollain tasolla minun mielenkiintoni.

Alkuun tämä hyvinkin taiteellinen keittiön taustaseinä. Vaikuttava katseenvangitsija ja upea teos. Hauska idea ja hieno toteutus. Sininen keittiö ei olisi minun listallani, mutta tässä se sointui upeasti maalaukseen ja hatunnosto uskallukselle. Ei niin perin skandi-suomalainen toteutus, mutta hyvä niin, kyllä sitä välillä voi räväyttää, jos se sopii omaan persoonaan ja kotihan on tavallaan myös heijastuma siitä millainen henkilö siellä asuu. Tai no, pariskunnan yhteisistä mieltymyksistähän se yleensä kertoo.

Tässä ympyrän muotoisessa talossa oli muutenkin mielenkiintoisia yksityiskohtia ja erikoisuuksia. Sijainti oli myös loistava ja rannalla järven loiskintaa ja veden sinisyyden vaihtelevuutta on rauhoittavaa seurailla.

Taidetta tässäkin keittiössä ja värisävyt sopivat hyvin mustan kanssa.

Vaihtoehtona hyvin eleetön peruskeittiö.

Mikrosementtiä keittiössä. Tästä tykkään, mutta harmaata on kyllä aika paljon, siis minun makuuni.

Harmaa on kaunis ja toimiva väri, mutta sitä ei tosiaan saisi olla liikaa. Onneksi tuo puinen pöytä pelastaa paljon. Se rauhoittaa ja tuo lämpöä. Puinen sävy on kaunis ja metalliset jalat ovat tyylikkäät. Kaipaisin kuitenkin lisää pehmeyttä tekstiileillä, ettei lopputulos olisi liian kolkko.

Saunoja tykkään aina tiirailla, kova saunomaan kun olen. Lohjan asuntomessut 2021 muistutti siitä, että saunojen ja pesutilojen kanssa ollaan tultu järkevimmiksi ja saunat ovat hurjasti vuosien saatossa pienentyneet. Muistan ajat, jolloin melkein kaikissa saunoissa oli hurjan paljon tilaa ja saunan lauteille mahtui 10 henkeä. Harvemmin sitä niin isolla porukalla saunotaan kotona, mutta talot olivat silloin jättisuuria neliöltään, joten tilaa oli. Nyt talotkin tuntuivat kohtuullisen kokoisilta.

Tästä peilistä tykkäsin. Olen seurannut jo vuosia Remontilla rahaksi -australialaista sarjaa ja siellä löytyy monesta kylppäreistä vastaavia peilejä, joissa on sisään upotettu kaappi. En tiedä liekö tässä se mahdollisuus, mutta kaappitilaahan ei koskaan ole tarpeeksi.

Suloinen lastenhuone ja niin ihanat somisteet.

Valaisimien suhteen olin pettynyt, sillä ei löytynyt oikein sellaisia ideoita, joita voisi omaan kotiin laittaa. Tai no löydettiin me tyylikäs jalkalappu, mutta olohuoneen kattoon, pitäisi löytää kaksi kattovalaisinta ja sepä onkin haastava, kun katossa on normikorkeus ja kulku niin, ettei lamppu voi olla liian matalalla. Tästä valaisimesta tykkäsin, muttei toimisi meillä.

Tämä korituoli näytti löytyvän aika monesta asunnosta. Osa oli katossa roikkuvia. Taitaa olla siis korituolit muotia.

Tässä Lohjan asuntomessut 2021 minun silmin. Odotin paljon, mutta hieman valjulta nämä messut vaikutti. Tällä kertaa puuttui ”Wau”-hihkaisut ja ” Odota vähän, otan tästä vielä pari kuvaa”- kommentit miehelle. No, ei aina voi voittaa. Olenko liian kriittinen? Saatan olla. Tai sitten mehut vei tuo jonottaminen ja se vaikutti mielialaan. Mutta jonottaminen kuuluu nyt asiaan, joten se siitä ja pulinat pois.

Mitä sinä tykkäsit messuista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *