Käsityöt

AUGUST TOPPI NEULOTTU ELOKUULLE

August toppi neulottu elokuulle ja eikö vaan värit soinnu hienosti tuon pensaan kukinnon kanssa. En kylläkään tiedä sen nimeä, mutta ihastuin siihen värisävyjen vuoksi.

Elokuussa värit jotenkin haalistuvat, paitsi vihreä väri ja luonto kerää voimia, ennen syksyn kunnon värien ilottelua. August toppiin olisin varmasti löytänyt lisää värisävyjä ruskan aikaan, mutta en jaksanut jäädä odottelemaan.

August toppi on neulottu viskoosin, pellavan ja puuvillan sekoitelangalla merkiltä Sandnes Garn, Tynn Line. Tästä olen neulonut pari vuotta sitten tämän neuleen. Toinen lanka tässä on Alize bambu-puuvilla sekoitus. Tästä neuloin reipas vuosi sitten tämän neuleen. Eli jämälangoista on kyse.

Neuloin kolmosen puikoilla ja virkkuukoukulla tätä toppia ja tiheys on 24 x38 cm = 10 cm. Toppi on ihanan pehmoinen, joten yhdistelmänä se toimi.

August toppi, neulottu elokuulle, sillä vielä tulee lämpimiä päiviä ja hihattomassa on miellyttävä olla. Päälle voi aina heittää farkkutakin, jakun tai nahkarotsin ja silloin sitä voi pitää pitemmälle syksyyn.

Aloitin topin ensin virkkaamalla, mutta koin sen liian työläänä, kun vaihtelin joka toinen silmukka väriä. Niinpä päädyin vaihtamaan puikkoihin ja näin se meni joutuisammin.

Lankaa oli molempia vain yksi kerä, joten jälleen kerran sain miettiä millaiseen toppiin nuo langat riittävät. Mutta kun molemmissa on 220 m lankaa, niin hyvin riitti. Oma kokoni on siis XS kokoa. Pituus olalta vyötärölle 42 cm, kainalosta 27 cm ja leveys 88 cm.

Toppi on neulottu suljettuna neuleena kainaloihin ja siitä eteenpäin etukappale ja takakappale erikseen. Värien kanssa tässä sai olla tarkkana, ettei vahingossa revittele liian pitkälle yhdellä langalla, sillä se vaihtuu joka kerroksella.

Minäpä tein topin valmiiksi ja vasta sitten silmät osuivat virheeseen, jonka olin tehnyt. Eli pari kerrosta samalla langalla. Ärsytti, mutta onneksi se oli vain olkapäältä pari senttiä alaspäin. Olin jo ennättänyt virkata pääntien ja kainalotkin valmiiksi. Mutta nyt se on korjattu ja se siitä.

Olen tehnyt muuten nuo korviksetkin tuosta persikkaisesta sävystä joskus ja nythän ne sopii hienosti August topin asusteeksi. Makramee korvakoruihin löytyy postaus ohjeineen täältä.

Mikäli kiinnostuit August topista, niin ohjeen voit hankkia Ravelryn sivulta, Kristallikimaran tilitä ja linkki sinne löytyy täältä.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *