Lifestyle

APUA VAIHDEVUOSIIN

Kaupallinen yhteistyö Solgar.fi kanssa

Oletko sinä koskaan hakenut apua vaihdevuosiin liittyviin oireisiin? Omat oireet eivät ole mega-luokkaa, joten olen sinnitellyt, enkä ole pahemmin hakenut apua. Kuumia aaltoja joskus tulee ja iho kärsii kuivuudesta. Kieltämättä olo saattaa välillä olla kyllä yhtä nuupahtanut, kuin minun Hortensia-raukat.

Ainoana isompana murheena olen kokenut nukkumiseen liittyvät ongelmat. Sen fiiliksen, kun illalla käy nukkumaan ja sydän hakkaa ja stressaantuu ensin siitä ja kun vähän rauhoittuu, niin sitten tuleekin jo paniikki, että nyt en ole nukahtanut ajoissa.

Lopulta sitä tajuaa, että Nukkumatti on luovuttanut ja lähtenyt lätkimään aikaa sitten. Tyynyn kääntäminenkään ei auta ja mies, joka herkästi reagoi minun jumppaamiseeni, ei myöskään saa nukutuksi, joten ongelma sen kun kasvaa.

Kaikki ikävät asiat tuntuvat vain palautuvan mieleen ja paisuvat suunnattoman suuriksi. Onko sitten ihme, jos stressaa ja hermostuttaa, vaikka sanotaankin, että vaihdevuodet, johon liittyy estrogeenitasojen aleneminen, ovat luonnollinen osa kaikkien naisten elämää.

Aamu töissä menee jotenkin kahvin voimalla, mutta keskipäivällä uupumus iskee ja muisti pätkii ja on hiukan puuroinen olo. Tätä on nyt jatkunut jonkin aikaa, joten innokkaana lähdin kokeilemaan näitä uusia MenoPrime -minitabletteja, jotka on kehitelty tukemaan yli 45-vuotiaiden naisten vaihdevuosiin liittyvien oireiden lievittämisessä.

MIKÄ MENOPRIME ON JA MITEN SE VAIKUTTAA?

MenoPrime on kasviperäinen, hormoniton vaihtoehto naisille perimenopaussin ja vaihdevuosien aikana. MenoPrime sisältää kliinisesti tutkittua Saffron sharamiuutetta ja Siperian raparperiuutetta. Ne ovat luonnosta saatavia raaka-aineita ja näistä koostuva yhdistelmä on kehitetty tukemaan naisten vaihdevuosioireita ja tasoittamaan mielialaa.

Raparperiä olen käyttänyt vain piirakoihin, mutta juurakoista löytyy tehoaineita, joita voidaan käyttää uutteissa. Vaikuttavia aineita ovat raptontikiini ja deoksiraptontikiini ja nämä yhdessä pyrkivät helpottamaan vaihdevuosioireita ja tukemaan hyvinvointia.

Sahrami on maustekasvi, jonka kaikki tuntevat maailman kalleimpana mausteena. Sahramista saadaan uutetta, jossa on standardoituja leptikrosalideja. Nämä bioaktiiviset yhdisteet auttavat mielialavaihteluun; rentouttavat ja tukevat positiivista mielialaa.

Olen nyt testannut pari kuukautta näitä MenoPrime -minitabletteja, ottamalla aina yhden tabletin aamuisin. Kyttäsin itseäni supertarkkaan ja pohdin, että onko näistä minulle oikeasti apua vaihdevuosioireisiin ja näkyykö se mitenkään?

Heti alussa en huomannut mitään erilaista. Mutta vähitellen tajusin, että olen pystynyt nukahtamaan helpommin, ilman stressiä ja nukkumaan pitemmän yön heräämättä. Täytyy myöntää, että kelloa olen vilkuillut pari kertaa, mutta olen nukahtanut uudestaan.

Kyllä se uni on niin tärkeää ja kun tajuaa, kuinka moneen asiaan se oikeasti vaikuttaa ja miten väsyneenä kaikki on paljon rasittavampaa. Hyvin nukutun yön jälkeen olo on paljon mukavampi ja positiivisempi. Elämä hymyilee.

Väsyneenä treenaaminen ottaa koville, mutta silti olen sitä harrastanut, välillä hampaat irvessä. Kun yö on nukuttu hyvin, niin kyllä se treeni luistaa aivan toisella tavalla ja treenin jälkeen jaksaa tehdä vielä jotakin muutakin.

Kiusalliset kuumat aallotkaan eivät ole enää osa elämääni, sillä tuskin muistan niitä edes viime aikoina saaneeni. Helpotusta siis silläkin saralla.

Toivoin kovasti, ennen testaamista, että tästä MenoPrimesta olisi apua vaihdevuosiin liittyviin oireisiini. Nyt koen, että oma positiivisempi ja iloisempi fiilis näkyy ulospäin. Ainakaan perhe, ei ole kritisoinut minun kärttyilyistäni, joten nekin ovat vähentyneet ja hyvä niin. Toki joskus saa olla kärttyinen, mutta ei niin, että jatkuvasti sivulliset kärsivät toisen pahasta tuulesta. Kyllä tämä tuote saa minulta suositukset.

Mikäli kärsit vaihdevuosioireista, niin voisiko tästä MenoPrime ravintolisästä olla helpotusta sinun oireisiisi? MenoPrime ja muut Solgar-ravintolisät löydät hyvinvarustelluista terveyskaupoista ja apteekeista.

Mikäli sinulla on lääkitys tai diagnosoitu sairaus, kannattaa jutella ensin lääkärin kanssa. Ei miehille eikä alle 18-vuotiaille, ei raskaana oleville tai imettäville.

Millaisia vinkkejä sinulla on jakaa ja mistä sinä olet saanut apua vaihdevuosioireisiin?

14 Comments

 • Tiia

  Ihanat kuvat. Solgarin nimeen vannoo todella moni ja itse olen käyttänyt Solgarin tuotteita myös ja tykännyt todella paljon. Aluksi esimerkiksi pärjäsin ihan kasviestrogeenilla vaihtarioireissa.

  Voisin tämän MenoPrimen ottaa käyttöön, ehken ole kärttynyt, mutta apea ja surumielinen, niin jos tällä saisi lisätukea tähän kaikkeen uuteen murrosikään.

  Ihanaa sunnuntaita Minna. <3

  • 1nallepuh

   Muutamat kuumat aallot, pientä apeutta ja ehkä suurimpana vähä unisuutta. Useimmiten nukahdan helposti, mutta herään 4-5 h kuluttua eikä väsytä enää. Siinä sitä sitten miettii maailman menoa, jonka jälkeen ei ainakaan nukuta. MenoPrimeä voisi kokeilla jos saisi apua tuohon nukkumiseen, kunnon yöunet kun tekis elämästä helpompaa⚘

   • Minna

    Sinäkin siis kärsit noista lyhyistä yöunista. Vitsit , miten yleistä se taitaaa olla. Kannattaa kokeilla, sillä kyllä se yöuni on tärkeää ja kyllähän sitä haluaisi olla virkeänä sekä töissä, että vapaa-ajalla:)

 • Nadine

  Huippukunnossa näytät olevan muutenkin! Toivottavasti ravintolisästä on hyötyä oireiden lieventämiseen. Itse olen vasta ihan alussa ja pärjään hormoneilla. Katsotaan, miten se nyt kehittyy. Vuosia on vielä tätä kidutusta edessä 🙂

  • Minna

   Kiitos Nadine <3 Kyllä se tämä naisena oleminen on vallan mielenkiintoista. Mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, millä kikkailla:)
   Tsemppiä, ei se nyt niin kamalaa tarvitse kuitenkaan olla 🙂

 • Tuula / Tuula’s life

  Mielenkiinnolla seuraan näitä vaihdevuosijuttuja. Itse olen ratkaissut asian estrogeenipillereillä. Tiedän, että monet kauhistelevat. Mutta minulle ne sopivat hyvin. Huonosti saan illalla unen päästä kiinni, mutta niin on ollut aina.

  • Minna

   Toki, näin pitääkin tehdä eli valita se hoitomuoto, mikä toimii itsellä parhaiten:)
   Unettomuus tai nukahtamisen vaikeus ja vielä se, kun herää liian aikaisin, eli neljältä vaikka, se on vaan niin ärsyttävää!!

 • Hanna Kotigourmeeta

  Mielenkiintoinen postaus ja itselleni myös pikkuhiljaa ajankohtainen. Pre menopaussioireet alkaa näyttäytyä jo. Unen määrä ja laatu pienentynyt ja vuodot kasvaneet. Kierukalla aloitellaan mut tutistun kyllä tähänkin tuotteeseen. ♥️

  • Minna

   Hyvä, jos sait tästä lisää infoa:) Kyllä se unen määrä ja laatu ovat ainakin minulle ratkaisevia asioita, sillä muuten elämä on yhtä sumua. Kierukka on varmasti myös hyvä vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *