Käsityöt

VÄRIT HEHKUVAT SYKSYN TAIKAA SUKISSA

Värit hehkuvat syksyn taikaa sukissa, jotka on neulottu ja ideoitu jämälangoista. Vitsit, miten niitä pikku nyttysiä löytyykään lipastoni laatikosta, jonne lankani säilön.

Pyrin aina ajoittain tyhjentämään jollain muotoa näitä lankavarastoja, jotta onhan sitten taas hyvä mieli, kun tilailee ja ostelee uusia lankoja. Nyt oli vuoro taas neuloa villasukat ja näiden värit nyt sattuu olemaan pitkälti minun suosikkisävyjäni. Ilmankos jälleen kerran oranssia ja punaista on tarjolla.

Värit hehkuvat syksyn taikaa sukissa, sillä ollaanhan jo kesä tässä melkein hyvästelty, kun ilmat viilenivät. Nyt alkaa taas uusi aikakausi ja vaikka syksystä en erityisemmin pidä, niin ne syksyn väriloistot saavat minut innostumaan. Eli sitä väriloistoa odotellessa, on mukava neuloa sukat, jossa on hyvin yksinkertaisia kuvioita, joita on helppo lisätä ja vähentää, ihan miten itse haluaa.

Koska niitä lankoja ei tietystikään ollut isoja määriä, niin käytin myös ohutta mohairia mukana ja neuloin sen kaksinkertaisena, jolloin se toimi ihan yhtä hyvin. Tässä onki sellainen malli, johon sopii melkein millainen villalanka vain, mikäli tuo paksuus on suhteessa sama. Siksi tämä malli sopii hyvin varastojen tyhjennyssukiksi.

Sukat ovat medium kokoa, eli 37-38 ja voihan niitä isontaa tai pienentää tuon jalkaterän tarpeiden mukaan. Mallikuviointia voi jatkaa tarpeen mukaan pidemmälle, ennen noita kärkikavennuksia.

Ohje löytyy taas Ravelrystä ja linkki sinne löytyy täältä.

Täällä muuten yhdet sukat, jotka tein tuosta ihanan oranssista langasta, joka on pohjalankana sukissani. Se on Sagawool värjännyt minulle ja nimesikin sen Kristallikimara- sävyksi. Toinen lanka, jota myös löytyy sukista on peräisin tästä neuleesta.

4 Comments

 • Tiia

  Aivan mielettömät, rakastan, rakastan villasukkia ja on aina käsilaukussa mukana ja leffoissa mm. jalassa. Noi sun on niin kauniit, että ehdottomasti kelpaisi omiin koipiin myös. Ihanaa punaista ja värien iloittelua.

  Kivaa viikonloppua Minna. <3

  • Minna

   Kiitos paljon Tiia <3 Värit kyllä toimivat ihanasti näissä sukissa, vaikka vain heitin kudelmaan yhden värin sieltä ja toisen täältä:) Mutta totuushan on se, että nämä on mun värit, joten ihmekös tuo, kun kaikki on punaista ja oranssia ja hiukan valkoista:D

 • 1nallepuh

  Sukissa ihanaa syksyn tuntua ja hyvä idea käyttää sukkiin jämälangat. Syksy on kaunista aikaa kaikessa väriloistossaan ja on ihana vetää villasukat jalkaan kun varpaita paleltaa⚘

  • Minna

   En edes tajunnut, kuinka syksyiset sukista tuli ja juuri sellaiset lokakuun värien säpinään sopivat. Kyllä se syksykin on hyvä vuodenaika, kun laittaa villasukat jalkaan ja takan tai kynttilän päälle ja nauttii vaikka hyvästä kirjasta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *