Käsityöt

SYKSYN HARMAUTTA

Syksyn harmautta ja kuinka sitä piristäisi, vaikka asuna olisikin harmaata? Kyllähän maailma usein syksyisin harmaalta näyttääkin. Silloin kietoudutaan harmaisiin vaatteisiin ja tavallaan samaistutaan näihin viileneviin päiviin ja sateen ropinaan. Mutta onko silti järkevää toistaa tuota harmaata ja lisätä hiukan vielä potkua tähän ankeuteen, kun kesä on lopussa ja seuraavaan niin pitkä aika?

No, mikä minä olen neuvomaan, miten kukakin värejä ja tuota harmaata käyttää. Ompelin nimittäin tyttären mekon jämistä itselleni puolihameen, jossa on helmassa pieni frillan tyylinen lisuke. Kangas on hieman napakampaa trikoota, joten uskon tämän pitävän jämäkkyytensä myös pesujen jälkeen ja toivon, ettei se löpsähtäisi käytössäkään.

Mekko, jonka tyttärelle ompelin oli hieman kesäisempi ja hihaton tiukka mekko. Siitä jäi sitten mukavan kokoinen jämäpala, jota hetken peilailin peilin edessä. Kasvojen lähelle en harmaata halua, sillä se syö kaiken värin minulta. Kyllä se harmaa takkina menee, koska silloin voin laittaa kaulahuivin ja itselleni lempeämmän ja lämpimämmän sävyn kasvoja vasten. Eli päädyin puolihameeseen ja sehän oli nopeasti tehty.

Hameeseen ompelin saumat molemmin puolin ja lisäsin tuon helmakaitaleen, johon riitti juuri ja juuri pieni rypytys. Vyötärölle ompelin nauhakujan 5 cm:n kuminauhan mukaan. Käytin joustotikkiä ja vain helman tikkasin normaalilla tikillä.

Hameesta tuli käytännöllinen arkihame, mutta sitä voi piristää vaikkapa kermansävyisellä pitsipaidalla, jonka olen ommellut muutama vuosi sitten. Linkki postaukseen löytyy täältä.

Harmaan kanssa sopii hyvin moni värisävy ja kauniit hempeät tai kirkkaat värisävyt tavallaan kesyttävät harmaan ankeutta. Pidän kyllä harmaasta väristä, mutta sitä löytyy kyllä liian usein meidän tyypillisestä pukeutumisesta. Syksyn harmautta on pukeutua pelkkään harmaaseen ja tavallaan kadota massaan ja haihtua näkymättömäksi.

Jalassa on avokkaat, mutta nilkkurit taitavat sopia syksyyn paremmin. Tai kyllä tämän hameen kanssa valkoiset lenkkaritkin toimivat, niin ja se nahkarotsi, jota aika usein ehdotan asuihin kaveriksi. On ollut muuten hyvä ostos, joskus vuosia sitten.

Olen jälleen innostunut korujen käytöstä ja ostin kesällä asuntomessuilla kojusta Kuusipohja -merkin peilikorvikset, joihin ihastuin kovasti. Keveät ja hauskat sekä kivan näyttävät korvikset parilla kympillä.

2 Comments

 • 1NALLEPUH

  Tyylikkään näköinen asukokonaisuus, hyvä mielikuvituksesi luo jämäpaloista kaunista.
  Kengillä yms, asusteilla saa helposti uutta ilmettä ja harmaan kanssa käy melkein väri kun väri.
  Hauskat ja näyttävät korvikset, arkeen ja juhlaan.
  Rentouttavaa viikonloppua⚘

  • Minna

   Kiitos paljon <3 Nämä on näitä juttuja, että mitä se tuokin riepu tuossa pyörii. Hetkinen, siitähän voisi ommella vaikka...:)
   Totta, että asustamisella saat paljon erilaisia lookkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *