Käsityöt

COTTON CANDY NEULE

Yhteistyössä Sagawool, lanka saatu

Cotton Candy neule valmistui tässä viikko sitten ja oi, miten ihanaa sitä olikaan neuloa. Lankana on merinovillan ja silkin sekoitusta. Miten suloisen pehmoista ja ylellistä lankaa se onkaan. Mutta ihaninta oli tietysti väri, jonka käsin värjäsi Sagawool toiveeni mukaan. Pakostakin tämä sävy toi mieleen hattaran ja niinpä nimeksi tuli Cotton Candy neule.

Lanka on nimeltään Helmi ja merinovillaa siinä on 80 % ja silkkiä 20 %. 100 g vyyhdissä lankaa riittää 250 m. Tähän neuleeseen meni 3 vyyhtiä. Puikkosuositus on 2,5-3,5

Aluksi tästä piti tulla vain toppi, kun mietimme Sagawoolin kanssa, mitä langasta tekisin. Mutta lopulta päädyimme lyhyeen neuleeseen, jotta sitä voisi myös vielä syksyllä pitää.

Neuloin neuleen kolmosen puikoilla, sillä kaksi ja puoli tuntui jo liian tiiviiltä neulokselta ja halusin siitä mahdollisimman mukavan tuntuisen, jotta sitä olisi ihana pitää päällä. Mutta tämähän on tietysti käsialasta kiinni. Itse välillä teen liian tiukkaa, joten siinä varmasti syy ja tietysti käyttötarkoitus sen myös määrittää, millä puikoilla se kannattaa neuloa. Tiheys on 24 s x 34 krs=10 cm

Aloitin suunnitella jotain yksinkertaista kuvioita tähän neuleeseen, mutta ei siitä ihan yksinkertainen tullutkaan, sillä lanka inspiroi ja kuvio kuljetti mukanaan. Hassua, mutta tämä kuvio näyttää jollain tapaa kuvissa pitsikaulukselta, mutta sekin sopii. Erityisesti pidän tämän neuleen pääntien aaltoilevasta reunasta.

Päädyin pukemaan tämän neuleen kanssa kuvauksiin harmahtavan puolihameen, mutta tämän kanssa käy tietysti farkut, löysät housut, mekon päällekin tämän voi heittää, eli mielikuvitusta vaan mukaan.

Niin ja vaikka Cotton Candy neuleena on hemaisevan värinen, se käy kyllä ihan syksyynkin. Eihän sävyjen aina tarvitse olla tummaa ja synkkää, vaikka syksyä nyt jo kuljetaankin.

Mitä mieltä sinä olet näin pehmoisen puuterisista sävyistä syksyisissä asuissa?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *