Matkustaminen

MITÄ TEHDÄ JOENSUUSSA

PR-matka Original Sokoshotel Kimmel ja Visit Karelia Finland

Mitä tehdä Joensuussa? No minäpä kerron muutamia vinkkejeä, sillä pääsin vierailemaan viime viikonloppuna Joensuussa ja juhlistamaan Sokos hotelli Kimmelin avajaishuumaa. Opin muuten sen, että Kimmel tarkoittaa järven pinnan kimmellystä ja nyt se oikeasti kimmeltää uudessa loistossaan. Vielä on pari juttua kesken, mutta muuten hotelli on melkein valmiina.

Hotelli on rakennettu melkein kokonaan uudestaan, jos joku muistaa millainen se oli, niin eipä ole enää mitään entisestä jäljellä. Lopputulos oli huikea ja jos olet seurannut minua instagramissa @kristallikimara, niin siellä näkyykin upea lopputulos. Kohokohdissa löytyy Joensuu ja siellä nuo videot ovatkin katsottavissa. Liikkuva kuva kertoo sen niin paljon paremmin.

Perjantaina käväisimme kiertelemässä hiukan Joensuuta paikallisen oppaan kanssa ja lauantaina kiersimme Taitokorttelissa. Aloitimme ensin kokoontumalla ompelemaan eturistipistoilla Karjalaisia Kukkilintuja, jokainen tavallaan, eikä niistä tullut ihan mallin mukaisia, mutta se ei ollutkaan tarkoitus, koska oma persoonallinen ote sai näkyä.

Taitokorttelista löytyy monenlaiseen käsitöiden harrastamiseen tilat ja materiaalit sekä kurssitukset, mistä on apua, mikäli mielii aloittaa uutta harrastusta. Lisäksi sieltä löytyi ihania sisustusliikkeitä ja sopivia materiaaleja käsitöiden harrastamiseen, lähinnä lankoja. Enkä voinut tietenkään vastustaa, joten ostin yhdet langat pipoon. Kuinkas muuten:)

Näistä ihastuttavista eri liikkeistä löytyi kivoja pienesineitä ja suloisia somisteita kotiin. Matkalaukussa oli jo kaikenlaista Joensuuhun matkatessa, joten mitään suurta en uskaltanut alkaa raahaamaan, vaikka mieli olisi tehnytkin.

Lopulta herkuttelin ihanalla kermaisella kääretortulla Taitokorttelin kahvilassa. Jestas, miten olikin hyvää ja siitä seurasi tietysti pienoinen ähky. Seuraavaksi olikin aika siirtyä lounaalle Filippokseen, mutta onneksi sain kevyen vegeaterian, sillä muille oli kalaa.

Mitä tehdä Joensuussa päivällä? No kokeilla vaikka pyöräilemistä. Jännittävin osuus oli nimittäin kokeilla fillarointia fatbikella. Pyörällä olen aina ajellut, mutta lähinnä mummopyörällä ja jalkajarruilla, vaikka käsijarru siinä minun pyörässä onkin. En tainnut olla ainoa, jota vähän hirvitti. Mutta kyllä noihin käsijarruihin tottui sen kuuden kilsan lenkillä, minkä me teimme Kuhasaloon ja takaisin tullessa pystyi jopa nauttimaan maisemista ja pyöräilystä.

Kuhasalo oli ihanan karu ja kaunis paikka, mikä muistuttaa minua Kolista. Siellä olemme usein mökkeilleet ja saman Pielisen rannalla ihasteltu luonnon kauneutta. Täällä oli muutamia kivoja grillipaikkoja rakennettu retkeilijöille, joten mukaan voi ottaa grillimakkaraa ja siellä voi myös istuskella penkillä vain ihailemassa järveä ja rauhoittua.

Entä mitä voi tehdä Joensuussa iltasella? Coctailbaari Another doggy viehätti hauskoilla sisustuksilla ja veikeillä drinkeillä. Tänne kannattaa kurkata, sillä päädyimme maistelemaan drinkit täällä ennen illallista The Local Bistroon. Nämä eivät olleet ihan tavallista tarjontaa, vaan ajatuksella tehtyjä ja makujen sinfoniaa sovitellen mietityt drinksut.

Tyylikäs Local Bistro on äskettäin muuttanut uusiin tiloihin ja tykkäsin kyllä tämän paikan sisustuksesta sekä ruuasta.

Oletko sinä käynyt Joensuussa milloin viimeksi? Olisko jo aika?

Kimmelin Las Palmas yökerhoon muuten mahtuu 700-800 asiakasta ja syksyn tarjonnassa on monenlaisia esiintyjiä. Tarjolla on esimerkiksi huilaa ja bailaa- paketteja sekä monenlaisia eri mahdollisuuksia viettää ihana hotelliloma nykykarjalaisella luksuksella.

Kiitos kivasta viikonlopusta järjestäjille ja emännille!

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *