Käsityöt

LEHTIÄ MEKOSSA

Lehtiä mekossa tuli pikaisesti ommeltua Tallinnaan suuntautuvalle matkalle. Kangas löytyi jälleen palalaarista ja kun sen nappasin käteeni, niin se tuntui kuin silkiltä, vaikka trikoota vain olikin. Jotain muutakin tässä kankaassa on, koska se on niin valuvan tuntuinen ja miellyttävä päällä.

Väriskaala on poikkeuksellinen minulle, joka aina himoan lämpimiä sävyjä. Onhan tässäkin punaista, sellaista rusehtavaa, mutta sininen ei ole oikein minun värini. Onneksi uskalsin ostaa tämän ja hyvinhän nuo valkoisella pohjalla olevat sävyt toimivat jopa minulla. Raikkautta printtiin tuo juuri tämä valkoinen.

Hiukan pelkäsin, että jos säät ovat viileät, niin kuinka pärjään näin ohuella mekolla reissussa. No onneksi käytin tätä vain illallisella ja me vietimme oikeastaan koko matkan tutustuen Tallink City Hotelliin, josta löytyy juttua täältä.

Lehtikangas sopii kyllä hyvin näin syksyyn ja siksi suunnittelin tätä mekkoa enemmän syksymekoksi. Kankaan olin jo löytänyt loppukesällä, mutta se odotteli inspistä ja ehkä myös sopivaa tilaisuutta. Niitä kun ei ole pahemmin ollut. Tallinnaan tämä sopi hienosti, sillä sää olikin yllättävän lämmin pari viikkoa sitten.

Ompelin kankaan joustotikillä ja vyötärölle virittelin ohuen kuminauhan tikkaamalla sen saumaan kiinni. Hihat pyrin leikkaamaan mahdollisimman leveiksi pyöriön kohdalta, eli sen mikä oli mahdollista, sillä kangashan oli palana ostettu. Metrin verran pyysin leikkaamaan siitä palasta pois ja hyvin tämä riitti.

Tein pitkät kalvosimet hihoihin ja laitoin niihin etupuolelle alalankakuminauhaa rypyttämään niitä hiukan lyhemmiksi. Kalvosimet tein kaksinkertaisesta kankaasta. Isot hihat on rypytetty ja kiinnitetty kalvosimiin.

Miehustassa on smokkilaskokset edessä olevassa kaistaleessa, joka yhdistää kappaleet ja saa vähän ytyä mekkoon. Totuus on, että leikkelin vähän pieleen yhden kohdan ja pelastin mekon noilla laskoksilla. Sellaista kun välillä sattuu, mutta ei saa jäädä sormi suussa murehtimaan, vaan pitää keksiä uusi ratkaisu ja sehän toimii.

Lehtiä mekossa lentelee, joten tein helmasta aavistuksen levenevän. Kangas laskeutuu todella kauniisti, joten näin isolla printillä oleva mekko on järkevää tehdä suhteellisen pitkäksi, jotta printti tulee parhaiten esille.

Kurkkaa instagramiin @kristallikimaran kelat, sillä siellä on videota mekosta.

6 Comments

 • Tiia

  Superkaunis mekko ja sinä. Olisi kyllä aivan ihana mekko itsellenikin. Olen ihastunut kovasti tähän sävymaailmaan.

  Ihanaa tätä viikkoa Minna ja jee ensi viikolla nähdään. <3

  • Minna

   Kiitos ja kun tämän kankaan kaivoin sieltä laatikosta, tuli sellainen wau-fiilis! No, nyt se on tehty mekoksi ja tykkään kovasti:)
   Kiitos samoin ja totta, pitää kohta soitella ja tehdä pläni:D

  • Minna

   Kiitos <3 Se on tosiaan ruskan sävyinen, en ollut sitä edes niin ajatellut:) Kangas on niin kivan tuntuinen päällä, että toivon suht lämmintä syksyä, että tarkenee tällä mekolla.

 • 1NALLEPUH

  Kyllä on kiva kuosi kankaassa ja hyvät värit. Sopii hienosti sinullekin, ihan turhaan jännitit.
  Pitkät mekot on kyllä siitä käteviä, että niitä voi käyttää pitkälle syksyyn, kaunis ja näyttävä mekko⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *