Käsityöt

SYYSVILJAA NEULEENI

Syysviljaa neuleeni on vihdoinkin valmiina ja ohjetta naputtelin tässä muutamia päiviä, sillä aika ei vain tahdo riittää, että istuisi kerralla ohjetta raapustamassa.

Langat tilasin Hobbii firmalta ja tämä oli joku tarjouserä, sillä lanka on kuulemma ohuempaa kuin pitäisi ja heille oli tullut joku virheellinen erä. No, minulle kelpasi, sillä en halunnutkaan mitään liian paksua tästä neuleesta. Lankakerät ovat 50 g, jossa on 150 m ja näitä meni tähän paitaan 7.

Syysviljaa neuleeni on puuvilla, villaa ja hiukan on akryyliäkin mukana. Mukavan tuntuista lankaa ja värisävy ihan mahtava, minusta ja sellaisesta varmaankin, joka tykkää keltaisesta. Niin ja hei huomaa, ettei olekaan nyt oranssia tai punaista:) No tausta piti sitten hakea noista loistavan punaisista lehdistä. Jestas, miten sunnuntaina aurinko hehkutti niitä ja ei tarvinnut kauaa miettiä, että missä seisoskelen, jotta väri neuleessani erottuisi parhaiten.

Olin ensin nimittäin suunnitellut syksyn peltoa taustalle, mutta vilja ennätettiin jo puida pois, taisin olla liian hidas neulomisessa. No, sitten tartuin suunnitelmaan B ja sehän toimi ihanasti. Taivaskin oli vielä niin tavattoman kirkas ja sininen.

Neuleeseen tuli nyppyä ja langankiertoja ja vähän pieniä lehtikuvioitakin. Malli on oversize ja A-linjainen eli levenee jopa 140 cm helmasta. Rinnan alta 120 cm, joten tämä malli ja koko toimii varmasti monella ihan tässä koossa. Toki neuleesta voi neuloa pitemmän, kun lisää vain nyppyjä ja muutamia kerroksia lisää.

Minusta tästä tuli hauska ja rento syksyneule, jonka päälle voi toki vetäistä vielä villakangastakin ja ei se silti ole liian iso. Joskus hihat ottavat isoissa neuleissa takin hihoissa vastaan ja silloin neule jää käyttämättä, kun sen kanssa saa taistella, jotta sen saa päälle. Siksi neuloin hihat suhteellisen normaaliksi, vaikka muuten kokoa tässä neuleessa riittääkin.

Taidan olla vähän hurahtanut noihin nyppyihin, kun niitä ilmaantuu usein minun neuleisiini. Pääntie on aika avara, mutta se tekee neuleesta siromman, kun neuleessa on liikkumavaraa hiukan enemmän.

Neule on takaa identtinen etupuolen kanssa, joten ei tarvinnut kikkailla noiden lyhennettyjen kerrosten kanssa tuolla niskassa. Se kyllä tuo toisenlaiseen neuleeseen istuvuutta, mutta tässä sille ei ollut tarvetta.

Ohjeen voi hankkia jälleen Ravelrystä, jonne linkki löytyy täältä.

Mikäli et halua rekisteröityä Ravelryyn, niin ottamalla minuun suoraa yhteyttä mysteriousmx3@gmail.com voimme tehdä kaupat pdf- neuleohjeesta ja saat sen suoraan postiisi.

6 Comments

  • Minna

   Kiitos paljon ja keltainen ei taida olla monen suosikki, joten hyvä sinä!:) Minustakin väri on ihana, vaikkei sitä ole tullut paljoa käytettyä. Ihanaa syksyä sinulle myös <3

 • 1NALLEPUH

  Vau, miten ihanan hehkuvat kuvat ja kaunis neule, näyttävällä kuviolla.
  Keltainen väri ei suosikkeihin kuulu mutta muistelin tässä, että olen omistanut ainakin yhden keltaisen takin ja taitaa mökiltä kaapista löyty nytkin keltainen tuulitakki, aika uusikin ja onhan siellä myös keltainen sadetakki!
  Jep, keltainen on hyvä väri⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *