Sisustaminen

JOULUISET SISUSTUKSET ASKARTELEMALLA

Kaupallinen yhteistyö Suomalainen kirjakauppa

Miten ihanaa onkaan, kun on joulu, jota odottaa ja saa tehdä jouluiset sisustukset askartelemalla.

Olen jouluihminen ja mielelläni aloitan suunnittelemaan joulujuttuja ajoissa, mutta usein se toteuttaminen sitten aiheuttaa stressiä. Nyt päätin, että en siihen lankea, vaan toteutan hyvillä mielin kaikki ajoissa.

Sain tilata Suomalaisen verkkokaupasta askartelutarvikkeita tähän toteutukseen ja tilasin sieltä tarvikkeita, jotka toimivat meidän kotiin. Joulun sisustaminen saattaa mennä metsään, jos haalii kaikkea krääsää, joten on hyvä pysähtyä miettimään, millä tavalla sen toteuttaa ja mitä tarvitsee.

JOULUKALENTERI

Löysin nurkasta remontin jäljiltä valkoisen taululaatikon, jossa olemme pitäneet esillä kaikenlaisia juttuja aina hopeisista vauvan helistimistä lähtien ja tajusin, ettei sillä enää ole ollut sopivaa virkaa meidän kodissa. Niinpä päätin ottaa sen mukaan tähän jouluiset sisustukset askartelemalla -teemaan. Päätin tehdä joulukalenterin siihen.

Tilasin huopapaloja, hopeanauhaa, metallimaalia ja minipyykkipoikia. Huovasta ompelin eri kokoisia pusseja, jotka suljetaan hopealangalla. Maalasin kartonginpalaselle, joita aina lojuu laatikoiden pohjalla, numerot sydämiin ja kiinnitin ne minipyykkipojilla pussukoihin. Nopea ja näppärä tapa toteuttaa joulukalenteri ja uskallan väittää myös, että se kelpaa tyyliltään moneen kotiin.

Tässä on myös kierrätystä mukana, mikä on aina hyvä, mutta samanlaisen laatikkosysteemin voi toteuttaa jämäkästä pahvilaatikosta, johon tekee vain lokerot ja koristelut. Toki nämä pussit voi myös laittaa vaikka narulle roikkumaan.

JOULUKRANSSI OVEEN

Kun suunnittelee jouluiset sisustukset askartelemalla, niin yksi merkittävä tervetulon toivottaja ja joulumielen tuoja on joulukranssi ovessa. Sen päätin myös toteuttaa, kransseista kun tykkään muutenkin. Tilasin metallisen kehikon, havunoksia, punaisia puuhelmiä ja metallilankaa.

Kieputin havunoksat metallilangoillaan kranssin kehikkoon ja käytin siihen myös pihtejä, sillä muuten havunoksan metallinen pää olisi ollut hankalaa saada taivutetuksi oikeaan muotoonsa. Marjoiksi suunnittelemani puuhelmet pujotin ohueen metallilankaan ja kieputtelin niitä havujen joukkoon. Hopeanauhasta kieputtelin rusettihörhelön somisteeksi. Tästä kranssista taisikin tulla ikikranssi, sillä havut eivät varise tai marjat tipahtele.

Millaisia jouluiseen sisustukseen liittyviä suunnitelmia sinulla on ollut tälle vuodelle? Voisiko näistä ideoista olla apua? Suomalaisesta kirjakaupasta löytyy kaikki nämä tarvikkeet ja on siellä muitakin kivoja juttuja, joista voi kehitellä omaan kotiin sopivat jouluiset sisustukset askartelemalla.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *