Käsityöt

NEULO PINKKI MUHKUPIPO

Kaupallinen yhteistyö SagaWoolin kanssa

Neulo pinkki muhkupipo! Tässä olisi muuten hyvä idea joululahjaksikin, sillä nyt on hyvä jo alkaa lahjoja tekemään. Toki voi ihan vain itsellekin tämän pipon neuloa, koska kyllähän niitä pipoja aina tarvitsee.

Satu Törmänen on lankojen värjääjä Pohjois-Pohjanmaalta, Limingasta. Hänellä on taide- ja käsityökauppa SagaWool netissä ja instagramista hänet löytää @sagawool nimellä. Sagawoolille avautuu myös 6.11.21 lankakauppa osoitteessa Kedonperäntie 70, Liminka. Paljon onnea uudelle lankakaupalle!

Satu otti yhteyttä ja pyysi minua suunnittelemaan muhkupipon ohjeen. Olemme tehneet yhteistyötä aikaisemminkin, kun suunnittelin nämä sukat ja tämän neuleen hänen värjäämilleen langoille. Oranssit sukat ovat minulla jatkuvasti jalassa ja miten ihanan tuntuinen onkaan tuo hento punertava neule, jonka kuviointi onnistui minusta hienosti.

Neulo pinkki muhkupipo, sillä ohjeen saa kaupan päälle, kun ostaa tuon hahtuvaisen käsinvärjätyn suomalaisen lampaanvillalangan. Suunnittelin muhkupipoon hiukan tekstuuria ja näin lanka tulee kivasti esille ja lisää sen elävyyttä.

Lankana on siis tämä SagaWoolin värjäämä pirteä pinkki hahtuvalanka. Sain jälleen toivoa väriä ja pyysin hiukan syksyn lehtiväriä muistuttavaa punaista ja sain näin ihanan hehkuvan pinkin. Langassa on hiukan liukuvärjäystä, jota myös toivoin. Puikkona käytin US 9 kokoisia pyöröpuikkoja, myös sukkapuikoilla tämän voi myös neuloa ja nopeastihan tämä pipo tuli neulottua yhdestä vyyhdistä. Metrejä vyyhdissä on vaihtelevasti noin 80 m.

Neulo pinkki muhkupipo, sillä se on todella helppo neuloa. Reunaan tehdään joustinneuletta ja sitten alkaa itse mallikuvio. Lanka on pehmoista ja ei kutita, mikä on ainakin minulle tosi tärkeä juttu, herkkänä kutiamiselle kun olen.

Koska on kyse hahtuvaisesta langasta, niin se tuo aavistuksen pehmeää pörröisyyttä tähän pipoon, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Kirkas aurinko kuvattaessa vähän muuntaa väriä, mutta oikeasti se on aavistuksen tummempi.

Nyt on lämmin pipo minullakin talvea ajatellen ja värinä sopii hyvin valkoiseen takkiini tai sitten näin mustan kanssa. Voisiko tässä olla hyvä vinkki joululahjaksi? Myös sellaiselle, joka tykkää itse neuloa, voisi lankapaketti ohjeen kera olla hyvä idea.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *