Käsityöt

MEKKO KIEHTOVASTA KANKAASTA

Viime viikolla tuli ommeltua mekko kiehtovasta kankaasta, joka veti puoleensa magneetin tavoin. Kiinnitin kangaskaupassa ensin huomiota kankaan kirjavaan kuosiin ja riensin paikalle tarkastamaan tilannetta. Kyllä, ihanan persikkaisia kuvioita, mutta miksi niin tumman vihertävän sinisellä pohjalla.

Olen siis jollain tapaan vinksahtanut tuon vihertävän värin suhteen ja välttelen sitä turhankin tomerasti. Kiertelin katsomassa muita kankaita, mutta viskoosikankaat olin jo aiemmin käynyt läpi, enkä löytänyt yhtään minua miellyttävää kuosia. Huomaan toistavani näissä mekoissa aina samoja värejä, joten pitäisi pyrkiä vain kokeilemaan muutakin.

Huomasin nimittäin, että kyllä se pinkki taitaa minulle sopia, vaikka olen sitäkin jotenkin alkanut vältellä. Sain kivoja kommentteja instagramissa muhkupiposta, josta muuten löytyy postaus täältä ja sehän oli aika mahtava pinkki värinä.

Kyllä siinä sitten niin kävi, että kierroksen pari tehtyäni, palasin aina tämän kankaan luo ja huomasin sen vain kiehtovan enemmän kerta kerralta ja lopulta päädyin sitä ostamaan. Liian vähän tuli ostettua. Meinasi jäädä yksi salsa tekemättä, joten piti käydä ostamassa sitä vielä erikseen lisää ja siinä jotenkin innoissani tajusin myöhemmin ostaneeni toisenkin kankaan, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

Tässä kankaassa on mielenkiintoinen kuviointi ja se ei tule täysin näissä kuvissa esille. Mekon valokuvaus oli todella haastavaa kaikkien kimaltelevien valojen loisteessa, joten pahoittelut siitä. Olin nimittäin Tukholmassa pressimatkalla ja ajattelin, että erilainen tausta olisi vaihtelua takapihan valjuuteen, mutta ei sitä aina voi onnistua.

Leikkasin mekon niin, että vaikka pääntiellä on miniröyhelö, sen saa silti pään läpi ilman vetoketjuja tai nappeja. Yläosa on suora, vain aavistus slimmausta vyötäröllä, mutta löysyyttä kuitenkin sen verran, ettei rintalaskoksia tarvita. Lantiolta yläosan kappale onkin sitten istuvampi. Vyöllä saa kivasti piristystä ja vyötäröä esiin, mutta toki mekkoa voi käyttää ilman vyötäkin.

Salsojen päälle ompelin pienet röyhelöt ja hillitsin itseäni tekemästä sellaiset vielä hihojen saumaan olkapäille. Se olisi varmasti ollut jo liikaa, enkä ollut tekemässä pikkutyttömekkoa. Hihat ovat todella leveät, joten ne saa sellaisinaan jo oman huomionsa. Ranteissa on 3 cm:n paksuiset kuminauhat.

Sitten vain salsaa tanssimaan. Mekko kiehtovasta kankaasta ommeltuna ja tämän tyylisenä kävisi hyvin juhlakauden mekoksi, sillä ei sen aina tarvitse olla se musta. Myös talven ajan eri tilaisuuksiin tämä sopii hienosti. Pakkasella alle voi pukea lämpimän pitkähihaisen aluspaidan.

Millaisesta juhlamekoista sinä pidät? Entäpä värimaailma ja kiehtooko kuviot?

3 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *