Käsityöt

PAMPULALAPASET

Pampulalapaset ovat kiva ja helppo idea joululahjaksi. Niin, mikäli vielä mietit, että mitä sitä tekisi joululahjaksi. Käytin tähän Knitting for Olive lankaa ja se on suloisen pehmoista ja suhteellisen paksuakin, joten lapasien neulomiseen ei tuhraannu liikaa aikaa. Muuten pampulalapaset on neulottu nurjilla silmukoilla ja sopivat Bobble beanie pipoon, jonka esittelin viime viikolla.

Jouluaatto on jo muutaman päivän päästä, mutta kyllä sitä vielä kaikkea ennättää, kunhan vain tarttuu toimeen. No, tätä ainakin itse yritän toteuttaa ja eipä se aina ihan niin mene kun suunnittelee. Usein on tullut annettua puolivalmiit lahjat ja viimeistelyt on sitten suoritettu joulupyhinä. Tärkeintä on kuitenkin ajatus! Joten aina voi aloittaa lahjan valmistamisen ja jos se ei ennätä valmiiksi, niin valmistaa sen sitten kun ennättää.

Tässä mallissa nuo pampulat näyttävät vähän helmiltä ja juuri se on tämän langan ansioita. Hieman hahtuvainen lanka toimii siis tässä hyvin ja pipossa miellytti se, ettei se lainkaan kutita. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kutiava pipo, jolloin se jää pitämättä, oli kuinka ihana muuten.

Piposta vielä, että tein pipoon muuten karvatupsun karvapalasta ja sen ohjeistus löytyy instatililläni reels-videoissa ja se sopi tuohon pipoon tosi kivasti. Vinkkinä vaan, että jos tykkäät tupsuista, niin sekin sopii tuohon pipon malliin, kun haluaa vaihtelua.

Pampulalapasiin neuloin pituutta ranteisiin, sillä ikävintä on liian lyhyet lapaset. Voihan ne tietysti kääntää, jos tuntuvat liian pitkille. Suunnittelin vähän, että jos laittaisin vielä karvasisukset lämmittämään näihin sisälle. Kärsin nivelrikosta ja sormia palelee aina, joten karva voisi olla ihana lämmittäjä. Tosin minulla on vain karvapaloja, joten en tiedä saanko samanlaisia sisuksia lapasiin, mutta kuka sitä näkisi, vaikka olisivatkin erilaisia tai värisiä:)

Jos ohje kiinnostaa, niin se löytyy Ravelrystä ja linkki sinne täältä.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *